Miért érdemes száraz hüvelyeseket vásárolni?

A hüvelyeseket érdemes legalább heti egy alkalommal fogyasztani, ugyanis számos tápanyagot tartalmaznak. Különösen fehérjében és telítetlen zsírsavakban gazdagok. Emellett a vitamin és ásványianyag tartalmuk is igazán magas, emiatt az egészséges élelmiszerek közé tartozik.

Száraz hüvelyesek megfőzve, például főzelékként akár önmagukban is fogyaszthatók, komplett főfogásként is megállják a helyüket. A vegetáriánusok és a vegánok számára a hüvelyesek elengedhetetlen alternatívák a fehérje pótlására. Mivel a hús esetükben nem jöhet szóba, ezért érdemes hüvelyeseket fogyasztani, viszont azzal érdemes tisztában lenni, hogy a hüvelyesek nem számítanak teljes értékű fehérjeforrásnak, ugyanis a húsokkal szemben nem néhány aminosav csak kis mennyiségben van jelen. Ez viszont nem azt jelenti, hogy a hüvelyesek fogyasztása nem előnyös, csak ügyelni kell rá, hogy gabonafélékkel is kiegészítsük őket. A hüvelyesek közé sorolhatjuk a különféle borsókat, lencséket és babot, illetve a szóját is. Habár a hüvelyeseket a legtöbbször főzelékként fogyasztjuk, azonban salátákban is megállják a helyüket, sőt az igazán ügyesek, akár desszertekbe is képesek becsempészni őket.

A hüvelyesekben lévő megannyi tápanyag hozzájárul az egészség támogatásához. Ráadásul rendkívül laktatók, így azok számára is ajánlott fogyasztásuk, akik szeretnének megszabadulni néhány kilótól, főleg az izomzatuk megőrzése mellett, ugyanis ahogy fentebb már szó esett róla, nagyon magas fehérje tartalommal rendelkeznek. Emellett alacsony a glikémiás indexük, így nem kell tartani a hirtelen vércukorszint ingadozástól. Ráadásul rendkívül kedvező áron lehet hozzá jutni a különféle hüvelyeseknek, így a pénztárcát sem terhelik meg. Online a kozertplusz.hu webáruházban is megvásárolhatók!