Miért érkeznek a mai napig halogén fényforrással az autók?

Az autózás kapcsán az egyik legfontosabb alapelv, amelyet nem lehet elégszer ismételni, látni és látszani. Enélkül elképzelhetetlen a biztonságos közlekedés. Abban az esetben, ha valamelyik izzó kiégett, akkor mielőbb gondoskodni kell annak cseréjéről.

Az autók halogén fényforrása kapcsán bővebb információkért katt ide! A gépjárművek több különböző lámpával vannak felszerelve, melyek mind fontos feladatot látnak el. A legtöbb esetben a nappali menetfény, illetve a tompított fényszórók vannak használatban, így nem csoda, hogy ezek égnek ki először. Ha csak az egyik oldalon ég a lámpa, akkor is mielőbb gondoskodni kell a cseréről, mivel nem biztonságos az így való közlekedés, továbbá, ha a másik is kialszik az éjszaka közepén, annak beláthatatlan következményei lehetnek. Célszerű az autóban csereizzókat tartani, hogy szükség esetén fel lehessen használni és ne kelljen kiégett izzóval közlekedni. Az izzócsere kapcsán sok autósban felmerül a kérdés, hogy csak azt a fajta izzót lehet használni, ami az autóba gyárilag be van építve vagy el lehet ettől térni. Összességében lehet váltani, de nem feltétlenül érdemes.

A gépjárművek kivilágítására az autógyártók évtizedek óta a halogén izzókat alkalmazzák. Ezek teljes mértékben megfelelnek a törvényi szabályozásoknak, nem vakítják el a közlekedés többi résztvevőjét és kellő fényerősséget biztosítanak. Az autó értékéhez képest meglehetősen olcsók, így csere esetén nem kell nagy összeget kiadnia az autó tulajdonosának. A modern autók nagyrészénél a mai napig ezt a típust alkalmazzák az autógyártók. A Xenon égők is nagy népszerűségnek örvendenek, viszont ennek a típusnak több hibalehetősége is van, illetve a javítása is sokkal bonyolultabb. Bővebb információkat az alaktreszek.hu webáruházban talál!