Miért és hogyan válasszunk sport babakocsit?

A gyermek vállaláskor az egyik leghamarabb felmerülő és legégetőbb kérdés az a babakocsi választás. Hiszen mint a szülők, mint a gyermek is évekig fogja használni így fontos, hogy a lehető legmegfelelőbbet válasszuk.

Manapság rengeteg babakocsi gyártó van már, többszáz típussal, színnel és mérettel. Nem könnyű a választás. Mindenféleképp le kell ülni a szülőknek átgondolni és mérlegelni, hogy mire van szükségük. Nem a legdrágább legfeltétlenebbül a legjobb. Az a lényeg, hogy a mi igényeinkhez a lehető legjobban igazodjon.

Elsőnek érdemes az árat belőni. A pár ezer forintostól a többszáz ezresig sokféle babakocsi kapható. A következő lépés azt eldönteni, hogy újszülött kortól szeretnénk használni vagy már idősebb gyermekünk számára kellene. Rengeteg funkció, kiegészítő és variáns áll a rendelkezésünkre. Szánjuk rá az időt, hogy átrágjuk rajta magunkat és kiválasszuk a leginkább megfelelőt. Hidd el megéri!

Sport babakocsi

Ebben a cikkben a sport babakocsikról ejtenék szót. Ezeket a kocsik általában onnantól szokták használni, amikor már a gyerek tud ülni legfeljebb 3-4 éves korig. Mivel ezt sokáig fogja használni érdemes a gyermek igényeihez legmegfelelőbbet választani. Manapság már gyártanak olyan sport babakocsit, amelynek háttámlája teljesen dönthető így akár már újszülött kortól is használható.

Általános jellemzőjük, hogy sokkal könnyebbek többfunkciós társaiknál és egyszerűen összecsukhatók és hordozhatók. Érdemes átgondolni, hogy mennyit, milyen terepen és milyen időjárásban szeretnénk használni. Ugyanis ez jelentősen le tudja szűkíteni a választást. Ha csak városi sétára használná, akkor érdemes egy könnyű és egyszerű kocsit választani, ami gyorsan össze lehet csukni, kishelyen is lehet vele mozogni és tömeg közlekedni is jó vele.

Amennyiben terepen is használni szeretné vagy télen a hóban, akkor érdemes egy masszívabb konstrukciót választani, jó felfüggesztéssel és nagy teherbíró kerekekkel. Manapság már sokszor alap tartozék a pohártartó, esővédő, szúnyogháló és a pelenkázó táska. Vannak olyan fajták, amikhez autósülés is rendelhető, ami hordozó is egyben. Persze ez is gyártó és árfüggő.

Összefoglalva tehát érdemes előre tervezni és kigondolni, hogy mit szeretnénk, hogy később ne érjen meglepetés. A legtöbb áruházban nincs minden típusból raktáron így érdemes minél hamarabb kiválasztani a nekünk tetszőt, mert nem biztos, hogyha 1-2 hét múlvára kellene, akkor betudják szerezni azt a fajtát. Használat, ár, kiegészítők, praktikum ez csak pár dolog, amit figyelembe kell venni. Érdemes megnézni, hogy kiválasztott kocsink befér-e a liftbe, autóba nehogy később gondot okozzon. Végső soron nem is olyan egyszerű a választás, mint amilyennek sokan gondolják.