Miért hasznos a kollagén tartalmú készítmények használata?

A kollagén megnevezés egy görög szóból származik, melynek jelentése ragasztó. Nagy igazság van abban, hogy a kollagén egy ragasztó, ugyanis szervezetünk fontos építőeleme, mely rugalmasságot, kötést, valamint regeneráló képességet nyújt a testünkben lévő kötőszövetek számára.

Kollagén – Az évek múlásával egyre kevesebb kollagént tud előállítani a szervezet. A szervezetben található kollagén mennyiség évente egy százalékkal csökken. Ráadásul különféle tényezők felgyorsíthatják a csökkenés mértékét, mint például stressz, alkoholfogyasztás, egészségtelen táplálkozás, dohányzás és környezetszennyező hatások. Ha szeretnénk hozzájárulni, hogy bőrünk fiatalsága, feszessége, csontjaink és szervezetünk egészsége megmaradjon, akkor fontos, hogy gondoskodjunk testünk kollagén pótlásáról. Ennek legideálisabb módja a táplálék-kiegészítő, melyet többféle formában bevihetünk szervezetünkbe, például tablettaként, folyadékként vagy por állagban is. Fontos, hogy olyan táplálék-kiegészítőt válasszunk, mely minél kevesebb mesterséges hozzáadott anyagot tartalmaz, tehát természetes.

A kollagén kiváló porcépítő és ízületvédő anyag, ugyanakkor szépségünkhöz is nélkülözhetetlen. A mellkas, dekoltázs és nyak bőrét megszépíti, mindezt úgy, hogy a bőr felületén egy láthatatlan filmréteget képez, amely a sejtek optimális nedvtartalmát biztosítja, valamint arra is serkenti a sejteket, hogy regenerálódjanak, valamint beindítja a sejtek saját kollagén termelését. A kollagénnek köszönhetően feszesebbé válik a bőr, hiányában viszont striák, hajszálerek, narancsbőr és visszeres tünetek jelennek meg. Ha szeretne kollagén tartalmú étrend-kiegészítőt vásárolni, akkor látogasson el a gyogyvarazs.hu weboldalra!