Milyen a jó irodai padlószőnyeg?

A padlószőnyeg tökéletesíti az adott helyiség komfortérzetét. Zseniális látványeleme és kényelmi érzete megalapozza az ott tartózkodás optimális élményét és nyugalmát.

Padlószőnyeg a lakásunk padlóin és az intézmények, szállodák, edzőtermek, irodák padlóin is nagyon jól használható. Ha olyan helyiségbe lépünk, ahol padlószőnyeg uralkodik, késztetést érzünk arra, hogy cipőinket lerúgjuk, és mezítláb sétálgassunk rajta tovább.

Ha irodai padlószőnyeg vásárlásán törjük a fejünket, nem árt tájékozódni előtte, hiszen igen nagy választék tárul elénk. Mit kell tudnia egy minőségi, irodai padlószőnyegnek?

  • Legyen jó kopásállósága. Fontos ez azért, mert az irodai gurulós székek és a magassarkú cipők, illetve a nagyforgalmú közlekedés hamar tönkretehetik, elcsúfíthatják a szőnyeget, ha nem jót választunk. A kopásállóságról tájékozódjunk tehát mindenképpen a kereskedőnél, mielőtt kiválasztjuk a megfelelőt.
  • Legyen jó hang- és hőszigetelő. Az irodában aktív munka folyik, ezért jó, ha a léptek zaja nem zavarja az ott dolgozókat. Az irodai padlószőnyeggel csendes környezetet teremthetünk az egy szintes és a több szintes irodaházakban is. A hőszigetelés pedig télen jelentős, ilyenkor egyenesen imádjuk a meleg padlószőnyeg burkolatot.
  • Az irodai padlószőnyeg legyen könnyen tisztítható. Mivel az irodában cipőben vagyunk, nem úgy, mint otthon, így ide más típusú padlószőnyeg kell. Legyen vastag, sűrű szövésű, mégis rövid szálú, amit vizes és száraz tisztítással is hatékonyan takaríthatunk.
  • Egy szép irodai padlószőnyeg színe és mintázata sem elhanyagolható. Ne válasszunk túl rikító és túl lehangolt színt sem, az idegesítő minták helyett pedig lehet, hogy jobb az egyszínű, minta nélküli. Egy szép barna, vagy bézs színű irodai padlószőnyeggel nem lehet mellé nyúlni.
Padlószőnyeg
Padlószőnyeg

Miután szinte mindent megvizsgáltunk, térjünk rá az irodai padlószőnyeg anyagára. Ugye tudjuk, hogy a legjobb minőségű szőnyegek gyapjúból készülnek. Egy irodába azonban valljuk be, ez felesleges is és túlságosan drága is. Hacsak nem egy luxus irodát tervezünk, inkább vásároljunk polipropilén irodai padlószőnyeget. A polipropilén rendkívül tartós, hosszú élettartamú és tulajdonképpen semmi macerával nem jár a tisztítása sem. Feltehetőleg a legjobb döntést hozzuk meg vele.

Ha divatos és elegáns padlószőnyeget szeretnénk, akkor a hurkolt, velúr buklé irodai padlószőnyeg jó választás. Eleganciáját a velúr gyönyörűsége és bája adja meg, a hurkolt eljárás pedig stílusosan eltér a hagyományos irodai padlószőnyegektől.

Egy minőségi, szép irodai padlószőnyeg jó hatással van az ott dolgozókra, mert kényelmes, érzéki és különleges hangulatot teremt, ahol jó tartózkodni.