Milyen az elsavasodás elleni étrend?

Az emésztési problémák gyakran nem kapnak kellő figyelmet, amit megérdemelnének. Ennek oka az lehet, hogy a kellemetlen érzések legtöbbször átmenetiek vagy rövid ideig tartanak. Hajlamosak vagyunk csak akkor reagálni, ha az állapot túlságosan fájdalmassá válik ahhoz, hogy elviseljük. Az emésztőrendszeri betegségek, ha nem kezelik, szintén tönkre tehetik az egészségét. Az egyik leggyakoribb emésztési zavar a savasság.

Elsavasodás elleni étrend minden részlete elolvasható a wellnetviztiszto.hu weboldalon, tehát látogasson el hozzánk és tekintse meg ennek minden információját. A savasság olyan emésztőrendszeri betegség, amelyben a gyomorsav vagy az epe irritálja a táplálékcső nyálkahártyáját. A savasság gyomorégést okozhat – égő érzést a mellkasban, a gyomorban és a torokban. A gyakori gyomorégés (hetente kétszer vagy többször) azonban más súlyos problémákkal is társulhat, mint például a gastrooesophagealis reflux betegség (GERD), amely orvosi beavatkozást igényel. Az ülő életmód és az egészségtelen étkezési szokások, mint például a rendszertelen étkezés, az étkezések kihagyása, valamint a fűszeres, olajos és gyorsételek fogyasztása savasságot okozhat. Ezzel együtt az elhízás, a stressz, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás és bizonyos gyógyszerek, például fájdalomcsillapítók vagy nem szteroid gyulladáscsökkentők hosszan tartó használata egyéb emésztési betegségekhez vezethet.

Igyon elegendő vizet a nap folyamán, lehetőleg 8-9 pohárral. Csökkentse a sült, zsíros, fűszeres és gyorsételek fogyasztását. Kerülje az alkoholos, szénsavas és koffeintartalmú italokat. Rendszeres időközönként étkezzen; kerülje a hosszú szüneteket az étkezések között. Vegyen be étrendjébe friss zöldsalátát (a salátát 15 perccel étkezés előtt fogyassza). Ha javítani akar étrendjén, az ivóvizet is tisztítania kell. Amennyiben többet tudna meg kattintson a wellnetviztisztito.hu weboldalra.