Milyen hatása van a BCAA aminosavaknak a szervezetre?

A BCAA aminosavakat szervezetre gyakorolt kiváló hatásuk miatt nagyon sokan kedvelik és vásárolják. Különösen a sportolók körében örvend nagy népszerűségnek, ugyanakkor a sporttevékenységet nem végzők számára is hasznos lehet a BCAA fogyasztás, mivel a szervezet önmagában véve nem tudja előállítani.

BCAA hatása több szempontból is kiváló, így annak megfelelő pótlásáról mindenképp gondoskodni kell! A testben húsz különféle aminosav található meg, melyekből kilenc esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem képes előállítani, ezért étkezés, valamint táplálékkiegészítők útján kell bevinni a szervezetbe. A kilenc aminosavból hármat nevezünk BCAA-knak. A BCAA különösen nagy népszerűségnek örvend a testépítők körében, mivel hozzájárul az izomtömeg növekedéshez. Ez annak köszönhető, hogy a BCAA serkenti a fehérjeszintézist. A BCAA az edzés utáni fáradtságot is csökkenti, továbbá elősegíti a regenerációt. Az öregedési folyamat során az izomtömeg folyamatosan veszít tömegéből. Az állapot neve hivatalosan szarkopénia. A rendszeres BCAA fogyasztás képes jelentős mértékben lelassítani ezt a folyamatot.

A májproblémákkal küzdő emberek számára is ajánlott a BCAA fogyasztás, mivel támogatja a máj egészségét, sőt azok esetében, akik májműtéten estek át, a BCAA fogyasztás csökkenti a szövődmények kialakulásának esélyét. Sőt, a kutatások arra is rávilágítottak, hogy az aminosavak pótlása és a fogyás között egyértelmű kapcsolat mutatható ki. Ez azt is jelenti, hogy a BCAA egyszerre járul hozzá a testzsír csökkentéséhez és az izomtömeg növekedéséhez. A számos jótékony hatás miatt mindenképp érdemes BCAA táplálékkiegészítőt fogyasztani. Ha szeretnél bővebben tájékozódni, akkor mindenképp látogass el a myeatrend.hu webáruházba!