Milyen hatással van a multivitamin a szervezetre?

A szervezet vitamin és ásványi anyag szükségletét legkönnyebben gyümölcsökből és vitaminokból lehet pótolni. Viszont a statisztikák azt mutatják, hogy a hazai lakosság nagyon kevés vitamint visz be a szervezetébe, így nem csoda, hogy télen sokakat dönt ágynak a nátha és a különféle légúti megbetegedések.

Multivitamin hatása mindenképp pozitív a szervezetre. Az EUROSTAT felmérése szerint a hazai lakosság zöldségfogyasztás szempontjából Európában a sereghajtók közt van. Gyümölcsfogyasztás terén pedig a mediterrán országok vannak az élmezőnyben. A magyarok kevés zöldség és gyümölcs fogyasztásának több oka is van, például az anyagiak is nagy mértékben befolyásolják a zöldség és gyümölcs fogyasztás hiányát. Ugyanis az elmúlt években a gyümölcsök és zöldségek ára jelentősen drágult, így a többség kétszer is meggondolja, hogy megvegye. Pedig vitaminokra és zöldségekre nagy szükség volna, különösen télen, amikor a napfény hiány is gondot jelent, mivel így kevésbé termelődik a szervezetben a D-vitamin. A legyengült immunrendszert sokkal könnyebben betegíti meg a betegség és a gyógyulás is nehezebb és hosszabb ideig tart.

Mivel nehézkes pusztán gyümölcsök és zöldségek fogyasztása által pótolni a vitaminokat és ásványi anyagokat, ezért érdemes étrendkiegészítő multivitamint vásárolni. Ha kiváló minőségű terméket keres, akkor azt javasoljuk, hogy válassza a Vegnum Multi-D vitamint, mely sokkal hatékonyabb a hagyományos multivitaminokhoz képest. A Vegnum Multi-D vitamin egy komplex összetételű multivitamin készítmény, mely rengeteg vitamint, antioxidánst és ásványi anyagot tartalmaz. Ezenkívül a hazai ajánlásoknak megfelelően kétezer nemzetközi egység D-vitamint is! Ha szeretné megrendelni a Vegnum Multi-D vitamint, akkor érdemes ellátogatni a vegnum.hu webáruházba, ahol bővebb információkhoz is juthat!