Milyen illatcsalád illik hozzád?

A parfümök sokfélék és annyi különböző márka érhető el, hogy képtelenség mindegyiket végigszagolni. Ez azért is lenne lehetetlen, mivel egy parfüm csak az emberi bőrön mutatja meg az igazi arcát, sőt mindenki bőrén más illatot képez. Az emberi bőr természetes illattal rendelkezik, ami nagyban befolyásolja egy parfüm illatának „működését”.

A parfüm választása nem a legegyszerűbb feladat, de néhány jó tanács megfogadása esetén nem is ördöngösség – mondja a Parfüm Center munkatársa. Első lépésként érdemes meghatározni, melyik illatcsalád áll jól igazán, így a megfelelő döntés már karnyújtásra kerül.

A virágos illatok jelentik az illatcsaládok legnépesebb táborát, egyben ezek képezik a legbiztonságosabb választást. Egy virágos illattal nem lehet mellényúlni. Biztosak lehetünk benne, hogy a virágos illatok egyszerűen jól állnak, akárhány évesek vagyunk és akármilyen az egyéniségünk.

A gyümölcsös illatok már nem ennyire univerzálisak. Általában a fiataloknak állnak jól, noha egyes gyümölcsös illatok idősebb korban is jól alkalmazhatók. A frissességük okán rendszerint nyári illatként tartjuk számon őket, egyaránt viselhetők nappali és esti parfümként is.

A keleti illatokkal óvatosan kell bánni. Általában meghatározóak bennük a pézsmaillat, emiatt rendkívül forróak és szexisek. Jellemzően esti viselethez ideálisak, de egy merész, belevaló hölgyön jól állhat akár nappal is. Ideális az őszi-tavaszi időszakban, illetve nyaranta esti parfümként.

A füves illatok gyakran energikusak és fiatalosak, de nem mindenki szereti őket. Ezek az illatok sokszor túl karakteresek, ezért csak kipróbált márkák vásárlása ajánlott. Hasonló a helyzet a fás illatokkal is, noha ezek általában simulékonyabbak; pacsulit, cédrust és szantált tartalmaznak.