Milyen kanapét válasszak a nappalimba?

Kicsi, nagy, lekerekített formájú, szögletes, modern stílusú vagy klasszikus, ráadásul több száz színben. Arról már nem is beszélve, hogy mennyiféle funkció közül válogathat az átlag földi halandó, aki beteszi a lábát a kanapé paradicsomba. Otthonról még lelkesen indul el, de az óriási választékot látva teljesen összezavarodik és legszívesebben életében nem látna több kanapét, de még ülőalkalmatosságot sem?

Kanapé választás során jó, ha az ember már az áruházba menetel előtt letisztáz pár dolgot, hogy ezzel is redukálja a szóba jöhető díványok számát. Először is fontos átgondolni mekkora a rendelkezésre álló hely. A túl nagy ülőalkalmatosság hatalmas helyet fog elfoglalni a szobában, ami hosszú távon sok bosszúsághoz fog vezetni, ráadásul a közlekedést is meg fogja nehezíteni. Ugyanakkor túl kicsit sem érdemes választani, hisz kellemetlen lehet, hogy valaki mindig kénytelen a padlón ülni esetleg plusz ülőalkalmatosságot kell keríteni vendégek érkezése esetén. A méret abból a szempontból se mindegy, hogy akarunk – e dohányzóasztalt esetleg még pár ülőalkalmatosságot.

Még valamit fontos átgondolni! Be fog – e férni az ajtón a kiválasztott darab? Igazán bosszantó lehet a megvétel után az ajtó előtt szembesülni vele, hogy az álom darab ajtón kívül reked. A kanapé anyaga kiemelkedően fontos kérdés, hisz az, akinek gyereke vagy kutyái vannak, annak nem érdemes könnyen koszolódó anyagot választania, valamint azt is figyelembe kell venni mennyire sérülékeny az anyag. Egy másik fontos kérdés a szín kiválasztása. Itt természetesen mindenkinek az egyedi stílusa alapján érdemes választani, hisz sok esetben egy – egy kanapé, akár évekig is a nappali dísze lehet.