Milyen rágcsáló fajták léteznek?

Az egyik leggyakrabban előforduló kártevő, a rágcsáló országszerte előfordul méghozzá mindenhol. Tudta, hogy télen körülbelül 21 millió otthonba kerülnek be az Egyesült Államokban? Valójában a National Pest Management Association (NPMA) felmérése szerint az emberek közel egyharmadának volt már rágcsálóproblémája az otthonában.

A rágcsáló fajták megtekinthetőek a sunikft.hu weboldalon, ahol a rágcsálók megfékezéséről is többet olvashat majd, tehát megéri benézni hozzánk. A különböző típusú rágcsálók jellemzően ősszel és télen támadják meg az otthonokat, hogy élelmet és menedéket keressenek, ahogy az éghajlat lehűl, bár az év többi részében továbbra is problémákat okozhatnak. A megkérdezett lakástulajdonosok többsége rágcsálókat észlelt a konyhában, kisebb részben az alagsorban és a nappaliban. Egy otthonban vagy üzletben előforduló patkány- vagy egérprobléma komoly veszélyt jelenthet az egészségre és a tulajdonra egyaránt. A közönséges rágcsálók különféle típusairól ismert, hogy terjesztik a szalmonellát és más baktériumokat. Emellett allergiát és asztmás rohamokat is kiválthatnak. Betegséget okozó parazitákat, például kullancsokat, bolhákat és tetveket is hordozhatnak. Ezen egészségügyi veszélyek mellett a rágcsálókról ismert, hogy károsítják a gipszkartont és a fát, és átrághatják az elektromos vezetékeket, növelve az elektromos tüzek kockázatát.

A megfelelő rágcsálómegelőzési intézkedések és tudatosság elengedhetetlen az emberek és a tulajdon biztonságának megőrzéséhez. A patkányok a kis méretű nyílásokon át tudnak préselődni, míg az egerek akár negyed hüvelyk széles lyukakon is átférnek. A nőstények bekerülve a házba nagyon gyorsan szaporodhatnak. Például egy nőstény egérnek háromhetente akár 12 fiókája is lehet, ami lehetővé teszi a fertőzések gyors növekedését. További részletekért és rágcsáló irtásért nézzen be a sunikft.hu weboldalra.