Milyen vitaminokra van szüksége a férfiaknak?

A férfiakra jellemző, hogy csak akkor fordulnak orvoshoz, ha már nagy a baj vagy épp elegük lesz a női családtagok unszolásából. A rendszeres vitamin fogyasztás még ritkább, ami elég nagy baj, hiszen ezáltal rengeteg betegséget előzhetne meg az erősebbik nem.

Férfi multivitamin fogyasztása minden férfi számára ajánlott volna. A férfiaknak és a nőknek másfajta vitaminokra van szüksége, ezért kaphatók mindkét nem számára külön vitaminok. Férfiak esetében az egyik legfontosabb vitamin a cink, melynek köszönhetően optimális szinten tartható a szervezet tesztoszteronja. A férfiak tesztoszteron szintje az életkor előre haladtával egyre csökken, ugyanakkor ez bekövetkezhet elhízás vagy stressz miatt is. A tesztoszteron megfelelő szinten tartása nagyon fontos, hiszen ennek csökkenése kapcsolatban áll a szívroham, depresszió és csontritkulás kialakulásával. A tesztoszteron szint optimális szinten tartása érdekében célszerű napi 25-50 mg cinket fogyasztani. A nőknek és a férfiaknak egyaránt érdemes rendszeresen D-vitamint fogyasztani. A D-vitamin segít a zsírégetésben, valamint fokozza az immunrendszer működését. Továbbá a tesztoszteron szintre is hatással van.

Férfi multivitamin
Férfi multivitamin

Az olyan antioxidánsok, mint a C- és E-vitamin hozzájárulnak a szervezet egészségéhez, az immunrendszer védelméhez. Egy megfelelő multivitamin halolajat is tartalmaz, mivel ez a szív és a prosztata egészségének megőrzéséhez járul hozzá. A halolaj kiváló gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, emellett óvja a szemet, az ereket, az agyat, valamint a szívet. Éppen ezért célszerű fogyasztani. A rendszeres multivitamin fogyasztásnak köszönhetően megvédheti szervezetét, amely ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben. Ha szeretne multivitamint vásárolni, akkor látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!