Milyen vízlágyító berendezést vegyek az interneten?

Ha maradványok jelennek meg a tányérokon, szappanhab a mosogatóban, és kiszárad a bőre zuhanyozás után, akkor jó eséllyel kemény víz van lakásában. De garantáljuk, hogy nincs ezzel egyedül. A hazai háztartások körülbelül 85%-a kemény vizet használ mindennapi szükségleteihez.

Milyen vízlágyító berendezést vegyek? Erre a kérdésre megtalálhatja a választ a bolt.agroviz.hu weboldalon. Sajnos a kemény víz problémákat okozhat otthonában, és befolyásolhatja a vízellátó készülékek hatékonyságát – ezért fordulnak az emberek a vízlágyítókhoz. Nemcsak az ivóvíz minőségét javíthatják, hanem megakadályozhatják az ásványi anyagok felhalmozódását a zuhanyfejekben, vízforralókban és csapokban. Ez azt jelenti, hogy az edények, a ruhák és a bőr puhábbnak és tisztábbnak tűnnek – és nem kell állandóan frissítenie a csöveket! De sok vízlágyító létezik, és nehéz megállapítani, mi a különbség közöttük. Miért kaphatók különböző méretben? A nagyobb vízlágyító jobb?

A vízlágyító egy szűrőrendszer, amely eltávolítja az oldott ásványi anyagokat, például a kalciumot és a magnéziumot a vízellátásból. Ezek az ásványok, amelyek természetesen előfordulnak óceánjainkban és talajainkban, hajlamosak a fémekhez kötődni, ezért a csövekben és a zuhanyfejekben kemény lerakódások keletkeznek – innen ered a „kemény víz” elnevezés. Szerencsére a magnézium és a kalcium nem jelent semmilyen egészségügyi kockázatot – hacsak nincs vesekő, amely esetleg kiújulhat. A leggyakoribb probléma azonban a víz felhabosítása vagy a tányérok vagy evőeszközök maradékmentes megjelenése. A legrosszabb esetben az ásványi anyagok felhalmozódása akadályozhatja a víz áramlását, csökkentheti a nyomást, és idővel korrodálhatja a csöveket – ami költséges javításokat vagy cseréket eredményezhet. Amennyiben vízlágyítót keres érdemes felkeresni a bolt.agroviz.hu weboldalt ahol minőségi vízlágyítókat rendelhet.