Minőségi ajándék mindenkinek

Az ünnepek közeledtével az emberek világszerte részt vesznek egy jól ismert hagyományban: ajándékok adásában és fogadásában. Ez a hagyomány évszázadok óta fennáll, még a vállalati marketing felemelkedése előtt. De miért ragadt meg ez a gazdasági szempontból költséges és irracionális hagyomány ilyen sokáig?

Ajándék rendelhető széles kínálatban a lovenir.hu weboldalon, tehát ha kedvesének vagy családtagjainak születésnapja vagy évfordulója van, nézzen be hozzánk és garantáltan megtalálhatja a tökéletes ajándékot. Valószínűleg nincs szüksége tudományos tanulmányra, hogy elmondja, hogy az ajándékok adása és fogadása boldoggá teszi az embert, de az ajándékozás pszichológiája ennek ellenére sok kutatás tárgyát képezte, különös tekintettel arra, hogy mennyire elterjedt az ajándékozás kultúránkban. Konkrétan számos tanulmány vizsgálta az ajándékozás hatását a pszichológiai jólétre. Ennek oka az, hogy a felszínen az ajándékozás vesztes, költséges forgatókönyvnek tűnik: időt és pénzt fordít valaki másra, de semmit sem kap cserébe. Akkor miért teszik ezt az emberek a világ minden táján? A kutatások többször is kimutatták, hogy az ajándékozás növeli a boldogságot az ajándékozókban.

A megnövekedett proszociális kiadások vagy másokra fordított kiadások azonban korreláltak a lényegesen nagyobb boldogsággal. Érdekes módon az ajándékozás még az ajándékozás után is sokáig boldogságot okozhat, a kutatásban való résztvevők pedig arról számoltak be, hogy megnövekedett boldogságot éreztek, miután elgondolkodtak azon az időn, amikor valaki másnak ajándékoztak valamit. Amennyiben többet tudna meg arról, hogy családtagjainak milyen ajándékokat érdemes adnia, nézzen be hozzánk a lovenir.hu weboldalra a teljes ajándékkínálat megtekintéséért.