Minőségi hajtószíjak a legjobb áron!

A szíj egy rugalmas anyagból készült hurok, amelyet két vagy több forgó tengely mechanikus, leggyakrabban párhuzamos összekapcsolására használnak. A hajtószíjak használhatók mozgásforrásként, hatékony energiaátvitelre vagy a relatív mozgás nyomon követésére. A szíjak a szíjtárcsákon vannak hurkolva, és csavarodhatnak a tárcsák között, és a tengelyeknek nem kell párhuzamosaknak lenniük.

Hajtószíjak rendelhetőek a hajtastechnika.hu weboldalon, tehát ha ön sem tudja honnan érdemes minőségi hajtószíjat venni, akkor itt a helye nálunk. Kéttárcsás rendszerben a szíj vagy normál módon hajthatja a szíjtárcsákat egy irányba (ugyanez párhuzamos tengelyeken), vagy a szíj keresztezhető, így a hajtott tengely iránya megfordul (a vezetővel ellentétes irányba). Mozgásforrásként a hajtószíj egy olyan alkalmazás, ahol a heveder úgy van kialakítva, hogy két pont között folyamatosan szállítson egy terhet. A szíjak a legolcsóbb eszközök az erőátvitelhez olyan tengelyek között, amelyek esetleg nincsenek tengelyirányban beállítva. Az erőátvitelt célirányosan tervezett szíjak és szíjtárcsák biztosítják. A szíjhajtású erőátviteli rendszerrel sokféle erőátviteli igény kielégíthető, és ez számos variációhoz vezetett a témában. A hajtószíjak simán és csekély zajjal működnek, és lengéscsillapítást biztosítanak a motorok és csapágyak számára, amikor a szükséges erő és teljesítmény megváltozik.

A hajtószíjak kisebb teljesítményt adnak át, mint a fogaskerekek vagy a lánchajtások. A szíjgyártás fejlesztése azonban lehetővé teszi a szíjak használatát olyan rendszerekben, amelyek korábban csak lánchajtást vagy fogaskerekeket engedélyeztek. A hajtószíjak egyszerűek, olcsók, és nem igényelnek axiálisan beállított tengelyeket. Segítenek megvédeni a gépeket a túlterheléstől és elakadástól, valamint nedvesítik és elszigetelik a zajt és a vibrációt. Bővebb leírásért és rendelésért keresse fel a hajtastechnika.hu-t.