Mit érdemes tudni Bulgária pénzneméről és árairól?

Bármely országba utazik, nem árt tisztában lenni pár fontos információval az országot illetően. Ilyen például a pénznem. Mindamellett, hogy tudni kell milyen pénznemet használ az adott ország, nem árt az árakról sem tájékozódni, hiszen ez szükséges az előzetes kalkulációhoz, mennyibe fog kerülni az utazás.

Bulgária pénzneme a leva. Ugyanakkor a pontosítás érdekében ki kell emelnünk, hogy eredetileg levnek hívják, a leva ennek a többesszáma. A magyar nyelvben a leva maradt meg, ezért így használjuk. A bolgár lev és a román lej is egyaránt oroszlánt jelentenek. A bolgár pénzérméken az ország címere található meg, melyen az oroszlán is szerepel. A leva 1881 óta az ország pénzneme, amikor is a bolgárok kinyilvánították függetlenségüket az Oszmán Birodalomtól. A helyiek elsősorban a kézzel fogható pénzt preferálják, így Bulgáriában kevésbé elterjedtek a bankkártyaleolvasók és az automaták, mint a nyugati országokban. A turisták által kedvelt és gyakran látogatott helyeken némileg jobb az arány. A pénzváltást célszerű bankokban intézni, mivel az utcai pénzváltás során jellemzően lehúzzák az embert anyagilag. Egész egyszerűen nem éri meg.

Bulgária nem számít drága országnak. Viszonylag alacsony áron lehet minőségi szálláshelyet lefoglalni, és az étel, ital fogyasztás is kedvező áron megvalósul. Egy szóval egy bolgár utazás a többség számára megfizethető. Éppen ezért egyre több magyar dönt úgy, hogy Bulgáriába megy nyaralni. Az országban csodás tengerpartok és gyönyörű természeti tájak találhatók, melyeket mindenképp érdemes meglátogatni. Bulgáriában kedvező áron lehet nyaralni, így érdemes ezt az országot választani az egzotikus, ám jóval drágább desztinációk helyett! Bővebb információkért látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra!