Mit kell tudni az UV és a LED lámpákról?

A műkörmös lámpa ma már elengedhetetlen része a körmös szakmának. A gél lakk előnye, hogy a klasszikus körömlakkokhoz képest sokkal tartósabbak. A körmösök és a hobbi körmösök számára nem könnyű döntés, hogy milyen típusú lámpát válasszanak.

UV LED lámpa kiválasztása sokak számára nehézséget jelent. Érthető, hogy senki sem akar egy nagyobb összeget feleslegesen kidobni. Érdemes tisztában lenni vele, hogy háromféle típust tudunk megkülönböztetni, az UV, a LED és az UVLED lámpák ezek a típusok. Habár a megnevezések különfélék, nem szabad belezavarodni, hiszen ahhoz, hogy a zselés műköröm anyagok meg tudjanak kötni megfelelő hullámhosszúságú UV-fényre van szükség, mely 365 nm és 410 nm terjed. Ezt UV-A fénynek nevezzük. A körmöslámpákban is ez a terjedelem található meg koncentrált formában. A lámpában úgy helyezkednek el a csövek, hogy a körmöket minden oldalról érje az UV fény, így a lakk biztosan megköt. Egy-egy rétegnyi gél lakk akár hatvan másodperc alatt is megköt. Érdemes átgondolni, hogy milyen típusú lámpát szeretne beszerezni.

Vannak nagy teljesítménnyel rendelkező műkörmös lámpák és kisebb teljesítményűek, melyek inkább a kezdők, esetleg az otthon dolgozok számára alkalmas. Ha valaki otthon, hobbi gyanánt foglalkozik a körmözéssel, annak egy egyszerűbb, olcsóbb lámpa is megteszi. Viszont aki szalonszinten dolgozik és napi több körmöt készít, annak érdemes egy profibb lámpát beszerezni. Illetve a gyorsabb és kényelmesebb munka érdekében nem árt, ha kettő körmöslámpát vásárol. Így a munka gyorsabban halad és a vendég is kényelmesebben tudja behelyezni kezeit a lámpa alá. Ha szeretne bővebben tájékozódni az UV lámpák kapcsán, esetleg szeretné megtekinteni a kínálatot, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a marilynails.hu webáruházba!