Mitől tökéletes a kreatív fotózás?

Sokféle módon teheted emlékezetessé az esküvőd. Így jut szerephez a kreatív fotózás is, ami különleges megoldásokkal, ötletekkel hozzájárul az örömteli pillanatok megörökítéséhez. Az alábbiakban Bese Zoltán, profi esküvői fotós ajánlása alapján összegyűjtöttünk néhány tippet a tökéletes kreatív fotózáshoz.

Kreatív fotózás különleges helyen

Ha a megszokottól, vagy a hagyományoktól eltérő helyszínre vágysz, az lehet izgalmas! Ilyen lehet például a megismerkedésük vagy az egyik randijuk helyszíne is: egy fittness terem, egy kalandpark, az állatkert, egy villamos megálló, mozi vagy akár egy állatmenhely. Elég végiggondolni a közös élményeket és záporozhatnak is a jobbnál jobb ötletek, biztosan eszedbe jut majd valami.

Kreatív fotózás speciális beállításokkal

Játék a fényekkel és az árnyékokkal, a különböző szűrőkkel és effektusokkal. Itt is érdemes az esküvői fotós véleményét kikérni, mert ő ismeri a technikai megvalósítás feltételeit, ami már befolyásolhatja a helyszín megválasztását is.

Kreatív fotózás spéci öltözékben

Természetesen főszereplők a ruháitok. Azonban készíthetünk olyan kreatív képeket is, amin megjelennek a párunk szakmai ruhatárának egyes elemei. Például a vőlegény a rendőr ruhájában van, míg a menyasszony a hozzátartozó rendőrkabátot viseli a fehér ruhája felett. Minden szakmának megvannak a speciális kiegészítői, használjuk fel őket bátran. Például gumibot, motoros rendőrnél a motor és a sisak.

Kreatív fotózás
Kreatív fotózás

Kreatív fotózás a humorosan

A nevetés buli hatása nyílt titok, építsünk hát rá! Hozzunk néhány ismerőst a fotózásra. A segítségükkel különböző tematikus jelenetet ábrázoló képek készíthetünk. Kiragadhatunk egy pillanatot az egyik kedvenc filmünkből. Ez lehet akár egy romantikus csók vagy akció jelenet, amihez a násznép statisztál. A beállítások garantáltan megmozgatják majd mindenki fantáziáját és nevetőizmait.

Kreatív fotózás házi kedvencekkel

Ha van házi kedvenced, akkor természetesen ő sem maradhat le a képekről. Be lehet tanítani apró trükkökre, ami egyedivé teszi majd a rólatok készült beállításokat. Ha nem kutyát, hanem egyéb szőrös vagy szőrtelen, illetve tollas kedvencet tartunk, akkor ők is lehetnek a kreatív fotók alanyai!

Bese Zoltán szerint számtalan lehetőségünk van arra, hogy kifejezzük a kreativitásunkat. Azonban ne vállalj be valamit csak azért, mert most az a trendi! Illeszkedjen az egyéniségünkhöz, személyiségünkhöz a kiválasztott ruha, a helyszín és a beállítás, mert akkor jól fogjuk magunkat érezni. Ennek eredményeképpen pedig számtalan spontán fotó születhet, amit a profi esküvői fotósunk biztosan megörökít. Ez is a tökéletes kreatív fotózás egyik titka.