Multivitamin és ásványi anyag online rendelése

Kutatások kimutatták, hogy az emberek több mint egyharmada veszi rendszeresen az multivitaminokat. Körülbelül minden negyedik gyermek vesz multivitamint, de a serdülők kevésbé használják ezeket. A használat az életkorral növekszik felnőttkorban, így 71 éves korig több mint 40% szed multivitamint rendszeresen.

Multivitamin és ásványi anyag online rendelhető a webshop.vegnum.hu weboldalon, tehát keressen fel minket bátran és nézzen szét multivitaminjaink között. Európa nyugati részén élők használják a multivitaminokat leggyakrabban. A dohányosok, valamint bizonyos etnikai és faji csoportok (például afroamerikaiak, spanyolok és őslakosok) tagjai ritkábban vesznek napi multivitamint. A multivitamin bevétele növeli a tápanyagbevitelt, és segíti az embereket abban, hogy az ajánlott mennyiségű vitamint és ásványi anyagot megszerezzék, ha nem képesek erre vagy csak nem tudják kielégíteni ezeket az igényeket az étrenddel. De egy multivitamin szedése növelheti annak esélyét is, hogy túl sok tápanyagot kapjon, például vasat, A-vitamint, cinket, niacint és folsavat, különösen akkor, ha egy személy többet használ, mint egy alapvető, napi egyszeri termék.

Vannak, akik a multivitamint táplálkozási „biztosításként” veszik igénybe. Ironikus módon a multivitamint szedő emberek általában több vitamint és ásványi anyagot fogyasztanak az ételekből, mint azok, akik nem. Bizonyos egészségügyi problémákkal küzdő emberek számára speciális multivitaminok lehetnek hasznosak. Például egy tanulmány kimutatta, hogy a vitaminok és ásványi anyagok egy bizonyos nagy dózisú formája lelassította a látásvesztést néhány, az életkorral összefüggő makula degenerációban szenvedő embernél. További részleteket a webshop.vegnum.hu weboldalon talál.