Multivitaminok a női egészségért

A női és a férfi szervezet némileg eltérnek egymástól, ezért más és más igényekkel rendelkeznek. Pont emiatt nagyon fontos, hogy a nemünknek megfelelő multivitamin készítményt vásároljunk. Az alábbiakban bővebben szót ejtünk róla, hogy a női szervezet számára melyek a legfontosabb vitaminok!

Női multivitamin szedése minden hölgy számára ajánlott. Érdemes kifejezetten nők számára kifejlesztett multivitamin készítményeket vásárolni, hiszen a női szervezet eltér a férfitől, más vitaminokra van szüksége a gyengébb nemnek az optimális működés érdekében. A D-vitamint gyakran nevezik nap vitaminnak is, melynek oka, hogy a szervezet a napfény hatására kezdi termelni. Emiatt a téli hónapokban, amikor a napsütéses órák száma igen csekély, a szervezet csak nehezen tudja előállítani, így a tél végére a lakosság jelentős részénél D-vitamin hiányos állapot alakul kik. A kutatások arra is rávilágítottak, hogy a D-vitamin menopauza idején segít fenntartani az izomtömeget. Az A vitamin szintén nagyon fontos, hiszen a többek közt a bőr szépségéért és a szemek egészségéért felel. Elsősorban az élénk színű zöldségekben található meg, illetve a tojásban is.

A C-vitamin az egyik legismertebb vitamin, melynek nagy szerepe van az immunrendszer erősítésében. Leginkább a különféle citrusfélékben található meg. Az E-vitamin is rendkívül hasznos és szintén az immunrendszer erősítésében van jelentős szerepe. Főleg a dúsított gabonafélékben, magvakban és növényi olajokban található meg. Ezenkívül a különféle B-vitaminok, például B12 vagy B6-vitaminok jelentőségéről sem szabad elfeledkezni. Egy jó női multivitamin a fentebb felsorolt vitaminokat mind tartalmazza. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!