Ne féljünk az utángyártott tintapatronoktól!

Érdekes viszonyok alakultak ki a tintasugaras nyomtatók háza táján. Erről beszélgettünk az egyik egyik legnagyobb irodaszer forgalmazó webáruház szakértőjével.

A https://patronbolt.hu szakértője szerint rendkívül érdekes piaci történéseknek lehettünk tanúi, amelyek kicsit megmosolyogtatók, de akár bosszantónak is nevezhetők. A tintasugaras nyomtatók árai irreálisan alacsony szintre süllyedtek, ugyanis a gyártók egymást túllicitálva már-már veszteséget termelve csökkentették az áraikat. Tudatában voltak annak, hogy ezt a veszteségek a tintapatronok árain be tudják hozni, így akár jól is kijöhetnek a dologból, de kétséges, hogy ezzel bárki is jól járt volna. Tehát mit látunk? A boltok polcain sorakoznak a rendkívül olcsó tintasugaras nyomtatók és a rendkívül drága tintapatronok. Egy színes és egy fekete patron ára sok esetben magasabb az egész nyomtatónál; azt is mondhatnánk, hogy jobban megéri megvenni egy új nyomtatót, kivenni belőle a két patront, a többi meg mehet a kukába. Ilyet nyilván senki nem csinál, de jól érzékelteti azt a logikátlanságot, ami a piaci díjszabásokat alakította.

Szerencsére az eredeti tintapatronok mellett megjelentek az úgynevezett utángyártott tintapatronok. Nem teljesen helyes az elnevezés, mert az esetek többségében a gyártó által begyűjtött és felújított termékekről van szó, aminek köszönhetően megspórolhatóvá válik a nyomtatófej költsége. Vagyis ilyen módon jelentősen csökkenthető az ár. Mindezek ellenére nem mondhatjuk, hogy az utángyártott termékek filléres áron lennének kaphatók, de mindenképpen olcsóbbak az eredeti patronoknál, így megfelelő alternatívát jelenthetnek. Azt azonban érdemes fejben tartani, hogy a minőség kiemelt szerepet játszi a megtérülésben, ezért csakis megbízható forgalmazótól vásároljunk!