Nem retró az autópályás gyerekszőnyeg!

Hogyan fejleszthető a kreativitás gyermekkorban? Jó módszer hozzá például a gondolatébresztő, színes, játékos kellékek. Óriásira rohamosan változó korban élünk, amiben gyermekeink csak úgy tudnak majd boldogulni, ha állandóan kreatív szemléletben léteznek. A sikeres, elégedett felnőttkor gyermekkorban alapozódik meg.

Fontos, hogy a gyerekek, a komfortzónájukból kilépve is képesek legyenek használni a fantáziájukat és gyors döntéseket hozni, akár nézőpontokat váltani bizonyos gondolatokról. A kreativitás nagyon fontos a mai világban, amikor állandó változásban és mozgásban van körülöttünk minden. Egy kreatív gyerek állandóan kérdez, mindenre is kíváncsi. Fantáziája nagyon élénk és szerteágazó, az eddig elfogadott dolgokat megkérdőjelezi. Intuitív, szabadon alkotó, játékos, tele van ötletekkel.

Ha viszont nem jellemzőek ezek a tulajdonságok gyermekedre, ideje fejleszteni a kreativitását. Hogyan?

Sok-sok közös játékkal, ami során nincsenek elvárásaink gyermekeinkkel szemben. A játék mindig önfeledt és felszabadult legyen. Egy nagyméretű autópályás gyerekszőnyeg jó ötlet arra, hogy a család körül ülje, és együtt legyen. Autópályás gyerekszőnyeg nem csak a kisfiúk számára készül. Ma már kaphatóak nagyon szép, Barbie és hercegnős, rózsaszín autópályás gyerekszőnyegek is.

A kreatív és fejlesztő játékok, kiegészítők, például egy játékos, autópályás gyerekszőnyeg fontossága nem megkérdőjelezhető. Minél színesebb, minél gazdagabb, játékosabb egy gyermekkor, minél több időt töltünk gyermekeinkkel kiskorukban, annál kreatívabbak és szélesebb látókörűek lesznek felnőttkorukra.

Gyerekszőnyeg
Gyerekszőnyeg

Pszichológus szemmel, a gyerekszoba megléte is fontosabb, mint gondolnánk. Nem véletlenül született az a mondás, hogy „nem volt gyerekszobája”. A gyerekszoba önállóságra, ösztönös létre tanítja a gyermekeinket.  Igazából a legtöbb családnál a gyerekszoba meglétére csak 6 éves kor után van szükség. Ekkor érzi először a gyermek, hogy külön szeretne vonulni a szülőktől.

Milyen egy kreativitást fokozó, inger gazdag gyerekszoba?

Tágas és világos. A színek meghatározóak, legyenek vidámak, mert ezek is hatást gyakorolnak gyermekeink lelki világára. A falak színén túl fontos a bútorok, az ágyneműk színe is. A vidám színek ösztönzően hatnak, a sötét, komor színek pedig levertté, esetleg idegessé teszik őket. Igazi mesebirodalom alakítható ki szép lakástextilekkel, autópályás gyerekszőnyeggel, szép és kényelmes gyerek ágyneműhuzat garnitúrával, amin kedves mese figurák vannak. Szerezzünk be sok, kreatív játékot, amik lehetőleg természetes anyagokból készülnek, például fa, fém, esetleg textil. Így már kiskorukban is hatással leszünk rájuk, hogy a műanyag dolgokat ne vásárolják.

Minden szülő számára gyermeke a legfontosabb. Szebb világban élhetünk, ha biztonságos környezetben, megfelelő értékrenddel neveljük fel őket. Az otthon melege egész életükben elkíséri majd őket.