Nyíregyházi énekes tehetség

A Nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola közel 80 éves fennállása óta számos híres és ma is ismert előadókat nevelt már ki.  1939-ben alapult meg Vikár Sándor vezetésével a Kálvineum Tanítóképző épületén belül. A tanulók létszáma eléri az 1000 főt.

Énekes Nyíregyháza várja minden kedves idelátogatót. A zeneiskolában 7 különböző tanszakon végez oktatást, amely magába foglalja a zongorát, gitárt, vonósok közül a hegedűt, mélyhegedűt, gordonkát és gondon-t, illetve a fúvósok közül a furulyát, fuvolát, oboát, klarinétot és a fagottot. A rézfúvósok közül a trombita, kürt, tenorkürt, harsona, tuba oktatását továbbá ütős, magánénekek és a szolfézson belül a zeneirodalom, népzene, egyházzene és orgona szakon belül végeznek oktatást. A Nyíregyházi zenetanszék zongora szakára járt Cserepány Miroszláv is, amit 2003-ban fejezett be. Nagy büszkeségünk, hiszen azóta is a zenei pályán menetel. Amellett, hogy saját zenekarában énekel és zeneszerzéssel, valamint dalszövegírással is foglalkozik. Egészen 1997-re nyúlik vissza a népzenével faló foglalkozása, azon belül is főként a népdalokra helyezte a hangsúlyt. Számos országos verseny kiemelt győztese lett.

Megalakult a saját zenekara a Miro&The Playground, és a Kelet Brass Brand, addig számos zenekar vokalistájaként, a későbbiekben pedig szólistájaként szerepelt. A zeneszerzői pályafutását 2008-ban kezdte és mára már ez helyeződött előtérbe. A fő zenei irányvonalai az Americai Soul, R&B, Hip-Hop, Jazz, Rock és a magyar Underground. A www.miromusic.hu weboldalra kattintva jobban bele láthatunk Miró munkásságába és videókat is találunk egy-egy fellépéséről. A jövőben esedékes koncertjeit megtekinthetjük a Hajó Club-ban 2018.03.23-án, vagy a Tokaji Utcazene Fesztiválon 2018.05.20-án, illetve az Eger Utcazenészek Versenye megrendezése alkalmából 2018.06.15-én.