Off-Road alkatrészek egy helyen

Az off-road világában nagyon sokféle autómárkát találunk. Sokszor gondot okoz az alkatrészek beszerzése. Azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű alkatrészt szerelünk be ezekbe a nehéz körülmények között hajtott terepjárókba. Ha azt akarjuk, hogy ne kelljen hetente a szerelőhöz járni, akkor mindenképp érdemesebb jobb, akár gyári minőségű alkatrészt beszerezni.

Hogy hol találunk ilyet azt nagyon egyszerűen megtudhatjuk. Csak be kell írni a keresőkbe pl. az off-road alkatrész szópárost, és máris tömegével kapjuk az oldalakat, ahol nagyon sok minden megtalálható. Mi körülnéztünk az egyik ilyen internetes boltban, ahol egy csomó jó minőségű, kurens alkatrészt fedeztünk fel. Itt talán tényleg nemcsak beszélnek a jó minőségről, hanem az valóban úgy is van. Van sok olyan alkatrész a polcokon, ami gyári beszállítótól származik.

Itt azonban meg kell jegyezni, hogy a gyári – OEM – minőségben feltüntetett alkatrészek nem mindig fedik le a valóságot. Sok olyan multi cég hirdeti gyári minőségűként az egyes alkatrészeit, melyekről elmondható, hogy nem teljesen helytállóak. A dobozból kicsomagolva az alkatrészt ránézésre látszik, hogy sokkal gyengébb a minőség. Persze jóval olcsóbb, mint valós gyári társai.

Azt jó, ha tudjuk, hogy egy gyengébb minőségű alkatrész olcsóbb pénzért nem biztos, hogy jó döntés. Ugyanis még ha garanciális időn belül tönkremegy, akkor sem garantálja mindegyik alkatrész eladó, hogy az esetleges szerelési költségeket is megtéríti. Tehát ezt jó előre érdemes letisztázni. Ezek után már el tudjuk dönteni, hogy mi lenne a jobb megoldás. Az olcsóbb alkatrész az esetleges garanciális probléma felmerülésével, vagy az eredeti cserealkatrész aminek meghibásodására sokkal kisebb az esély.