Olaszország legszebb tengerpartjai Szardínián

Minden évben rengeteg turista érkezik Olaszországba, ami nem is csoda, hiszen rengeteg látnivaló van az országban, ami miatt megéri eltölteni egy pár napot az olasz földön. Felsorolni is nehéz volna, hogy mennyi minden miatt éri meg ellátogatni Olaszországba, az viszont biztos, hogy a tengerpartokra mindenképp érdemes ellátogatni!

Olasz tengerpart legyen szó bármelyikről, nagy népszerűségnek örvend, így nem csoda, hogy rengetegen látogatnak el ide. A Cala Mariolu a szardíniai Orosei-öbölben található. A turisták elsősorban a finom szemcsés homok, a vadregényes dűnék és a türkizkék tenger miatt látogatnak el erre a tengerpartra. A tűző naptól a vízpartot szegélyező sziklák megvédik a strandolókat, így a nap csak reggel és koradélután süt ide, a nap nagyrészében árnyékban pihenhetnek az emberek. Mindössze annyi a strand hátránya, már ha ezt hátránynak lehet nevezni, hogy a csónakkal közelíthető meg. Véleményünk szerint viszont pont emiatt igazán hangulatos. Szintén Szardíniát található a Spaggia La Pelosa, amely sokak szerint a sziget legszebb strandja. A fehér homoknak és a türkizkék, átlátszó hullámoknak köszönhetően olyan a part, mintha a trópusokon lenne.

Szardínia bővelkedik a gyönyörű, hangulatos strandokban, ezt bizonyítja az is, hogy a Spiaggia di Tuerredda elnevezésű szintén csodaszép strand is itt található. Már a strand megközelítése is különleges élmény, hiszen narancsfaligeteken keresztül lehet ide elérni. A strand különösen a gyerekbarát szolgáltatásai miatt élvez nagy népszerűséget, ezért minden évben nagyon sok kisgyerekes család keresi fel ezt a tengerpartot. Mindhárom tengerpart kiváló úti cél, azonban nem szabad megfeledkezni az utasbiztosítás megkötéséről sem, melyet az axa-assistance.hu weboldalon is megtehet!