Olcsó heti menü ötletek a rohanós mindennapokra

Az étkezések megoldása a mindennapokban nem könnyű feladat, ha azt szeretnénk, hogy változatos, egészséges és lehetőleg pénztárcabarát legyen. Sajnos a napi rohanásban nehéz időt szakítani az alapanyagok beszerzésére és a főzésre, különösen, ha ötletünk sincs, hogy mit főzzünk.

Olcsó heti menü ötletek is fő a változatosság. Az egyáltalán nem gond, sőt inkább csak előnyös, ha van egyfajta rutin és vannak olyan ételek, melyeket kisujjból el tudunk készíteni. Azonban fontos a sokoldalúság, így nem fogod rövid időn belül megunni. Alapvetően elmondható, hogy kétféle ember létezik. Az egyik típus alaposan megtervezi, hogy melyik nap mit készít, míg vannak olyanok, akik egyáltalán nem terveznek előre, inkább csak sodródnak az árral. A következetlenség hatására könnyű inkább rendelni valamit gyorsan, mely jellemzően egyáltalán nem egészséges, ráadásul drága is. Ha az a fontos, hogy gyorsan és olcsón tudj főzni, akkor mindenképp érdemes előre megtervezi, hogy mit szeretnél főzni. Rengeteg olyan étel van, melyet egy-két hozzávaló segítségével nagyon gyorsan össze lehet ütni. A reggeli lehet rántotta, bundás kenyér, de akár egy finom pirítós is. Ezek igazán gyorsan elkészülnek és nagyon olcsók.

Jellemzően az ebéd okozza a legnagyobb fejtörést, hiszen egyáltalán nem könnyű tápláló, gyors és olcsó ételeket készíteni hosszútávon. Legalábbis nagyon sokan ezt hiszik. Ez azonban nem így van, hiszen a rántott hús ugyan jár némi pepecseléssel, de meglehetősen olcsó opció, ráadásul nagyobb adagot is készíthetsz belőle egyszerre. Így pénztárca barát ebédet kapsz, melyet akár két-három napig is fogyaszthatsz. Bővebb információkért mindenképp érdemes ellátogatni a kozertplusz.hu weboldalra, ahol rengeteg további szuper tippet találsz, melyekből inspirálódhatsz is!