Önnek melyik a kedvenc Stephen King könyve?

Stephen King rendkívül gazdag életművel rendelkezik. Nem csoda, hogy gyakran a horror műfaj koronázatlan királyaként emlegetik. King már nagyon korán, hétévesen tollat ragadott, hogy történeteit papírra vesse. Első regénye, a híres Carrie óta pedig nincs megállás.

Stephen King könyvek megvásárolhatók a book24.hu webáruházba! A népszerű író első könyvét 1974-ben adta ki Carrie néven. A könyv rendkívül sikeres lett, olyannyira, hogy 1976-ban filmet is csináltak belőle. King a filmes jogokért négyszázezer dollárt kapott, mely akkoriban megdöbbentően magas árnak számított. Érdekesség, hogy King nagy valószínűséggel kidobta volna a telekinetikus képességekkel rendelkező lány történetét, ha felesége, aki a szintén író Tabitha Spruce nem győzi meg, hogy folytassa a történet megírását. Azóta olyan regényeket adott ki, mint a sokak által ismert Cujo, Ragyogás, Borzalmak Városa. Az előbb említett filmeket szintén nagy népszerűség övezi. Ezeken kívül még számos könyvre csaptak le a filmesek, hogy részesülhessenek az író sikereiből. Habár King elsősorban regényeket ír, azonban közben számos novellát és esszéket is publikál.

Stephen King regényei a rajongók számára mondhatni jellegzetesek, hiszen nagyon sok a visszatérő motívum, illetve a részletek kidolgozására is nagy hangsúlyt fektet. Az író legtöbb regényében a helyszín Maine állam, ahol King is él. A másik igazán jellegzetes helyszín, ahol gyakran történnek az események Castle Rock, ami egy kitalált város. Egy biztos, aki szereti a horror műfajt, annak érdemes elolvasni Stephen King regényeit. Ha még nem olvasta, akkor biztosan hamar elnyerik a tetszését ezek a könyvek és rálel kedvencére! Ha szeretne Stephen King könyvet olvasni, akkor látogasson el a book24.hu webáruházba!