Önt is menstruációs panaszok gyötrik?

Mielőtt még alaposabban belemennénk a témába, mindenképp fontosnak tartjuk leszögezni azt, melyet az orvosok sem győznek eléggé hangsúlyozni, hogy a fájdalmas menstruáció nem normális. Emellett semmi jóra nem utal, ezért mindenképp el kell menni nőgyógyászhoz és csökkenteni kell a fájdalmat.

Menstruációs panaszok gyógyítása csak úgy valósulhat meg, ha pontosan tudjuk mi áll a háttérben. Sajnos nagyon sokan belenyugszanak a fájdalomba, mert azt a példát látták, hogy teljesen normális a napokon át tartó görcsölés és folyamatos szenvedés. Pedig ez egyáltalán nem igaz. Nagyon sok nő úgy gondolja, hogy rendben van az állandó fájdalom, pedig ez egyáltalán nem igaz. A hazai orvostársadalom világviszonylatban is élen jár a fájdalmas menstruáció vizsgákatában, viszont, ha a nőgyógyászt azt mondja, hogy teljesen rendben van az állandó fájdalom és ez ezzel jár, akkor jobb, ha keres egy másik orvost. Többféle tünete is jelentkezhet, mint például a folyamatos görcsölés, fejfájás, izzadás, láz, hasmenés, hányinger, sőt akár hányás is. Az említett tünetek ciklikusan jelentkeznek.

Könnyen lehet, hogy valamilyen betegség áll a háttérben. Az endometriózis nagyon sok nőt érint, azonban sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon sokak esetében későn diagnosztizálják a panaszokat. A méhen kívüli terhesség vagy a vetélés szintén okozhatnak erős fájdalmakat, sőt akár életveszélyes állapot is kialakulhat. De, akár a méhen belüli fogamzásgátló eszközök használata is problémás lehet, mert erőteljes fájdalmat okozhatnak. Mindenképp utána kell járni, hogy mi okozza a panaszokat, illetve a fájdalmat és a görcsöket hatékonyan enyhíteni kell. Utóbbiban sokat segíthet a Dolixir, mely egy természetes összetevőket tartalmazó készítmény. Spray formátumának köszönhetően egyenesen a fájdalom helyén alkalmazható, így gyorsan enyhülést hoz.