Önterülő aljzatkiegyenlítés egyszerűen!

Az önterülő beton polimerrel módosított cement, amely nagy áramlási jellemzőkkel rendelkezik, és a hagyományos betonnal ellentétben nem igényel túlzott mennyiségű víz hozzáadását az elhelyezéshez.

Önterülő aljzatkiegyenlítés várja önt is az epo-trend.hu weboldalon, ezért nézzen be hozzánk, ha aljzatkiegyenlítést szeretne igényelni, hiszen nálunk találhatja meg a legmegfelelőbb eszközöket és gépeket ehhez, amiket kedvezményes áron kibérelhet.  Az önterülő betont általában a padlóburkolatok beépítése előtt egy sík és sima felület létrehozására használják, amelynek nyomószilárdsága hasonló vagy nagyobb, mint a hagyományos betoné. Az önterülő beton népszerűsége nőtt, mivel nőtt a padlóburkoló termékekhez szükséges síkosság és simaság mértéke, a viniláruk vékonyabbá váltak, a padlólapok pedig nagyobbak lettek. Az önkonszolidáló (vagy öntömörödő) beton (SCC) egy különálló típusú nagyon mozgékony (folyékony) betonkészítmény, amely szuperplasztikán alapul, és ezért némileg önterülő is. Az önterülő kifejezést az ARDEX, Inc. hozta létre az Egyesült Államokban 1978-ban, első önterülő termékükre, az ARDEX K 15 Premium önterülő beton alátétre hivatkozva.

A kifejezést használták arra, hogy megkülönböztessék a hagyományos betontól, amely általában merevebb és több munkát igényel, hogy a helyére kerüljön és simítóval befejezzék. Az önterülő beton kategóriában két fő anyagcsoportot különböztetünk meg: alátétek és öntvények. Az alátéteket egy meglévő aljzatra helyezik, hogy kisimítsa és kijavítsa az esetleges felületi egyenetlenségeket minden típusú padlóburkolat esetében, beleértve a vinillemezt, a vinilösszetételű csempét (VCT), a fát, a kerámiacsempét és a szőnyeget. Amennyiben többet tudna meg erről az eljárásról nem kell mást tennie, mint fellátogatni az epo-trend.hu weboldalt.