Őrizze meg szeme egészségét!

Manapság szemünk komoly terhelésnek van kitéve, a többség több órát is eltölt a monitor és a különféle okos eszközök képernyőit bámulva. A huszonegyedik században kevesen nézünk távolra, elsősorban magunk elé figyelünk és kevesebbet pislogunk, melynek eredménye többek közt a szem szárazsága, a kevesebb pislogás.

Szem egészsége több tényezőtől függ, azonban kétségtelen, hogy fontos gondoskodni egészségéről. Vannak igazán egyszerű módszerek, amikkel tehetünk a szem egészsége érdekében. Ilyen például a gyakori pislogás. Ha gyakran érzi, hogy száraz a szeme, akkor annak oka valószínűleg a több órán tartó fókuszálás és a ritka pislogás. A gyakori pislogás nedvesen tartja a szaruhártyát, így a védve a szemet a kiszáradástól. A pislogás ösztönös tevékenység, akárcsak a légzés, azonban a monitor bámulása során elfelejtünk eleget pislogni. Az ilyen apróságok mellett a változatos, tápanyagokban gazdag táplálkozás is nagy segítséget jelent, hogy minél tovább meg tudjuk őrizni szemünk egészségét. Érdemes minél több zöldséget fogyasztani, ugyanis az olyan vitaminok, mint az A-, E- és C-vitamin, valamint a karotinoidok és nyomelemek szintén hozzájárulnak a szem védelméhez és egészségének megőrzéséhez.

Fontos még a szem terhelésének elkerülése, ezért, ha olvas, akkor mindenképp célszerű gondoskodni a kellő fényviszonyokról, világításról. A nem megfelelő felbontású tv képernyő hasonlóképp megterhelést jelent a szem számára. Ha gondoskodik a szem védelméről, változatosan, vitaminokban gazdag ételeket fogyaszt, akkor sokat tehet szeme egészségéért. Annak érdekében, hogy biztosan bevigye szervezetébe a szükséges vitaminokat és tápanyagokat, érdemes vitaminkészítményeket, táplálékkiegészítőket fogyasztani, melyeket megtalál a vitaminstore.hu webáruházban!