Pajzsmirigy-alulműködés tünetei és további információk

A pajzsmirigy alulműködése olyan általános állapot, amikor a pajzsmirigy nem hoz létre és nem enged el elegendő pajzsmirigyhormont a véráramba. Ez lelassítja az anyagcserét. A pajzsmirigy alulműködésének is nevezett hypothyreosis során fáradtnak érezheti magát, hízhat és nem képes elviselni a hideg hőmérsékletet. A hypothyreosis fő kezelése a hormonpótló kezelés.

Pajzsmirigy-alulműködés tünetei elolvashatóak mind a nogyogyasz.hu weboldalon ezért nézzen be hozzánk bátran ha önt is érdekli ez az állapot. A hipotireózis olyan állapot, amikor nincs elegendő pajzsmirigyhormon a véráramban, és az anyagcseréje lelassul. Hypothyreosis akkor fordul elő, amikor a pajzsmirigy nem hoz létre és nem enged el elegendő pajzsmirigyhormont a szervezetében. Ez lelassítja az anyagcserét, és hatással van az egész testére. A pajzsmirigy alulműködésének is nevezett hipotireózis meglehetősen gyakori. Amikor a pajzsmirigy szintje rendkívül alacsony, ezt myxedema-nak nevezik. Nagyon súlyos állapot, a myxedema súlyos tüneteket okozhat, többek között: alacsony testhőmérséklet, vérszegénység, szívelégtelenség, zavartság, kóma. Ez a súlyos hypothyreosis típus életveszélyes.

Általában a hypothyreosis egy kezelhető állapot. Rendszeres gyógyszerekkel és az egészségügyi szolgáltatóval folytatott megbeszélésekkel ellenőrizhető. A pajzsmirigy egy kicsi, pillangó alakú szerv, amely a nyak elején található, közvetlenül a gége alatt. A pajzsmirigy fő feladata az anyagcsere szabályozása. Az anyagcsere az a folyamat, amelyet a teste használ, hogy az ételt energiává alakítsa a test működéséhez. A pajzsmirigy a T4 és a T3 hormonokat hozza létre az anyagcsere szabályozásához. Ezek a hormonok az egész testben megmondják a test sejtjeinek, hogy mennyi energiát használnak fel. Szabályozzák a testhőmérsékletet és a pulzusszámot. Bővebb leírásért keresse fel a nogyogyasz.hu weboldalt.