Parfümök típusai, avagy mit jelentenek a rövidítések?

Megesett már veled, hogy megvásároltál egy parfümöt, aminek beleszerettél az illatába, de a használatot követően egy-két órával már semmit nem éreztél belőle? Ennek oka, hogy a parfüm koncentráció nem elég erős, vagyis nem elég tartós az illat.

Parfümök három összetevőből állnak, melyek az alkohol, illatanyag és a víz. Ezeknek az összetevőknek az aránya határozza meg, hogy mennyire tartós az illat és mennyire erős a parfüm. Emellett az ár is nagy mértékben ettől függ. A prémium kategóriás parfümök tartalmazzák a legtöbb illatanyagot, így ezek a legtartósabbak. Az alkohol szintén lényeges összetevő, mert ennek köszönhetően szívódik fel az illat a bőrben. Továbbá az alkohol az oka, hogy mindenkin másként érződik egy bizonyos parfüm.  Az illóolajok alapján öt nagy csoportba sorolhatók a parfümök. A már említett prémium kategória Parfum, azaz P jelzéssel van ellátva. Ezek a típusok akár harminc százalékos illatanyag tartalommal is rendelkezhetnek. Az EdP, vagyis Eau de Parfum jelöléssel rendelkező parfümök szintén minőségiek, mivel nyolc és tizenöt százalék közötti az illatanyag tartalmuk.

Ezek viszonylag kedvező áron kapható, kiváló ár-érték arányú termékek, melyek illata egész nap érződik. Az EdT, vagyis Eau de Toilette az egyik legismertebb kategória, mely akár nyolc százalékos illatanyag tartalmú lehet. Jellegzetes, ugyanakkor nem túl intenzív illatok. Ennél könnyedebb illatok az EdC, vagyis Eau de Cologne jelöléssel ellátott parfümök. Mindössze néhány órán át tart az illatuk, mivel három és öt százalék közötti az illatanyaguk. A legkevesebb illóolaj az úgy nevezett Eau Fraiche termékekben található, három százalék alatt. Áruk meglehetősen alacsony, mivel nem tartós illatok. Parfümöt akár online a balena.hu webáruházból is lehet rendelni!