Pécsi látogatás

A Mecsek-hegység lábainál fekvő mediterrán hangulatú város, a változatos történelmi múlttal rendelkező Pécs.  A több mint kétezer éves múltra visszatekintő település már az ókorban is létezett. Ekkor Sopianae néven szerepel, majd a középkorban latinul Quinque Ecclesiae-nak hívják.

Igazi multikulturális város, magas a német és a horvát nemzetiségűek száma. Németül Fünfkirchen, horvátul Pecuh néven említik.  Rengeteg az érdekes látnivaló a városban. Gyönyörű épületei minden látogatót lenyűgöznek. Főterén, a Széchenyi téren magasodik a középkorban épült hatalmas dzsámi, A Szent István téren pedig a város impozáns Székesegyháza. Sétálóutcájában, a Király utcában hangulatos éttermek sorakoznak, nyáron igazi mediterrán hangulatot árasztva. Szállodái minden igényt kielégítenek. Találhatunk olcsó hosteleket, két-, három- és négycsillagos szállodákat is.

Említésre méltó a minőségi pécsi szobákkal rendelkező bauhaus stílusú Hotel Árkádia vagy az Osztrák-Magyar Mondarchia hangulatát idéző romantikus hangulatot árasztó Hotel Palatinus. A városban járva érdemes ellátogatni Pécs kulturális negyedébe, a Zsolnay-negyedbe. Itt múzeumokat, kiállításokat tekinthetünk meg és a város híres szülöttének, Zsolnay Vilmosnak a mauzóleumát. A Pécs felett magasodó Mecsek-hegység kellemes turistaútvonalain barangolhatunk, a hegytetőn pedig felmehetünk Magyarország legmagasabb épületére, a pécsi TV toronyra is, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra.