Profi érettségi felkészítő

Az érettségi csak az írásbeli és a szóbeli vizsga osztályzatát tartalmazza. Az osztályozás 1-től 5-ös skálán történik, ami azt jelenti, hogy a nagyon jó az 5-ös, az 1-essel pedig bukni lehet. Azok a pályázók, akik az első kísérletben kudarcot vallottak, a következő tanév szeptemberében/októberében vagy februárjában/márciusában jelentkezhetnek újra.

Érettségi felkészítő vár mindenkit az erettsegi-felkeszito.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk még ma és tudjon meg mindent erről a vizsgáról és a felkészítőkről is. A bizonyított tanulmányi teljesítmény érdekében – ez a klasszikus vizsga a fő kritérium az összes egyetemre, valamint a nemzetközi főiskolákra Európa-szerte és azon kívül is. Oktatási megközelítésünk erőssége abban rejlik, hogy a diploma a különféle szakterületekre koncentrál. Az érettségi vizsga és a szak sikeres letételével a hallgatók elfogadják, hogy bármelyik egyetemre jelentkezhetnek hazánkban és Európa szerte is. Az állami érettségi vizsga egy középiskolai érettségi. A vizsgákat az Országos Központ irányítja és szervezi az oktatás külső értékelésére. Azok a hallgatók, akik középiskolai tanulmányaikat gimnáziumban, szakközépiskolákban vagy művészeti középiskolákban végezték, kötelesek részt venni az állami érettségi vizsgákon.

Érettségi felkészítő
Érettségi felkészítő

Azok a hallgatók, akik külföldön végezték középfokú tanulmányaikat a külsőleg értékelt vizsgával, nem kötelesek részt venni az állami érettségi vizsgán. A többi hallgatónak érettségi vizsgát kell tennie, hogy jelentkezhessen a felsőoktatási intézményekbe. Azok a hallgatók, akik felsőoktatási intézménybe kívánnak menni, érettségi vizsgát tesznek le – 3 kötelező vizsga és 1 választható vizsga által. Minden felsőoktatási intézmény meghatározza az állami érettségi vizsgákra vonatkozó saját követelményeit. További részletekért és a felkészítőkért ne habozzon, nézzen be az erettsegi-felkeszito.hu-ra.