Radiátor típusok, fajták

A radiátorok sok szempontból egyformák, ám lényeges tulajdonságaik tekintetében nagy különbségek lehetnek köztük. Bár az olcsó, keleti gyártmányok áruk miatt nagyon csábítónak tűnhetnek, érdemes szakember segítségét kérni a választáshoz, nehogy ráfizetés legyen a vége. Épületgépészeti webáruházunkban és szaküzletünkben az EU szabványainak minden szempontból megfelelő készülékeket forgalmazunk, vásárlóinknak pedig szakmai hozzáértésünkre és a víz-gáz-fűtés szerelési termékek értékesítésében szerzett két évtizedes tapasztalatunkra támaszkodva szaktanácsadás során segítünk a választásban.

A radiátorok felépítése nagyrészt azonos, bármelyik gyártó termékeit is vesszük alapul. A gyártás technológiája, a felhasznált anyagok minősége és tisztasága, valamint a festés tartóssága azonban nagy eltéréseket mutathat. Az acéllemezből készült radiátorok esetében fontos figyelembe venni a lemez vastagságát és szennyeződés mentességét. Kínálatunkban elsőosztályú acéllemezből készült radiátorok találhatók megbízható magyar és nemzetközi márkák gyártásában, akár 10-12 év garanciával.

Az alumínium radiátorok legtöbbször társasházi lakásokban, illetve irodákban láthatók. Ezek a legmegbízhatóbb típusok közé tartoznak, hosszú élettartamot és esztétikus megjelenést garantálnak, anyaguk megfelelő üzemeltetés mellett több évtizedig ellenáll a korróziónak. Az új alumínium lapradiátorok nem csak panellakásokba vagy újonnan épített házakba ajánlottak, hanem ideálisak a panelházak régi, tagos radiátorainak helyettesítésére is.

A fürdőszobai használatra kifejlesztett törölközőszárító radiátorok a többi típussal megegyező módon működnek, csupán formai kialakításuk más. A fűtési idényben ugyanúgy melegvíz kering bennük, de kiegészíthetők elektromos hőpatronnal is, az átmeneti időszak fűtését megoldandó. Formavilág és méret tekintetében valamennyi radiátor közül ebből a legbőségesebb a választék, így bármilyen stílusú fürdőszobába meg lehet találni a tökéletesen passzoló esztétikus darabot.