SLS mentes sampon – Óvja fejbőrét!

Nagyon nehéz olyan terméket találni, ami mentes a különféle kemikáliáktól. Ugyanakkor nem lehetetlen, hiszen szerencsére egyre több gyártó ismeri fel a vásárlói igényeket és igyekszik minél egészségesebb, káros anyagoktól mentes termékeket piacra dobni. Ha organikus, fenntartható és vegán termékeket keres, akkor érdemes az Insight termékeit választani!

SLS mentes sampon – Aki jobban beleásta magát a termékek összetevőibe, annak nem feltétlenül kell magyarázni, hogy mi az az SLS. Azonban még mindig sokan vannak, akik gyanútlanul helyeznek el bevásárlókosarukban SLS-t tartalmazó termékeket. Az SLS az egyik legelterjedtebb tisztítószer összetevő, ami nem csak samponokban, hanem fogkrémben, tusfürdőben, de ipari tisztítószerekben is megtalálható, például zsírtalanító anyagokban, autómosókban, háztartási felmosó szerekben. Utóbbiakban természetesen nagyobb koncentrációban. Az SLS egy rendkívül erős tisztítószer, mely a herpesz és AIDS vírusokat is képes elpusztítani. Akkor mégis mi a baj vele? Bár kiváló a vírusok és szennyeződések ellen, azonban az emberi szervezetben inkább kárt okoz, mint hasznot. Számos kutatás rámutatott, hogy az SLS erősen bőrirritáló hatású. Az SLS-t tartalmazó sampon a fejbőr viszketését okozza, ráadásul a már meglévő bőrbetegségek tüneteit is súlyosbítja. Ezenkívül a sebgyógyulást is akadályozza, így, ha sebes a fejbőre, akkor nem túl okos döntés SLS tartalmú sampont használni.

SLS mentes sampon
SLS mentes sampon

Használjon SLS mentes sampont!

Az SLS tartalmú samponok nem éppen egészség barát termékek, tehát nagyon fontos, hogy lehetőleg olyan sampont használjon, ami mentes az SLS-től. Különösen abban az esetben, ha valamilyen bőrbetegségtől szenved. Ha szeretné ellenőrizni, hogy jelenleg használt samponjában van-e SLS, akkor sodium lauryl sulfate néven kell keresni. Érdemes SLS mentes termékekre váltani, beleértve a sampont is. Az Insight termékcsalád termékei ellenőrzött, válogatott nyersanyagokból készülnek. Ezek az innovatív termékek nélkülözik az olyan káros anyagokat, mint például az SLS. Ha szeretne megbízható termékeket használni családjával együtt, akkor érdemes ellátogatni az insightprofessional.hu webáruházba, ahol megtekintheti a széles körű termékpalettát, beleértve a samponokat is, melyek kiváló, válogatott alapanyagokból készülnek és mentesek az SLS-től.