Spanyolország nyaralás tudnivalók

Európában számos olyan ország van, ahová évente több százezren látogatnak el. Ilyen például Spanyolország is, ami a nyári időszakban egy nagyon népszerű úticél a turisták körében.

Spanyolország nyaralás és ezzel kapcsolatos információk a spanyolorszagnyaralas.hu weboldalon. A spanyol szárazföldet délről és keletről a Földközi-tenger, északról a Vizcayai-öböl és nyugatról pedig az Atlanti-óceán határolja. A szárazföldön Portugáliával, Franciaországgal, Andorrával, Gibraltárral és Marokkóval határos. Spanyolország mai területén több nép is letelepedett, mint például a kelták, rómaiak, ibériaiak, vizigótok és a mórok. A középkorban több mint ötszáz évig volt iszlám uralom alatt, amíg Kolumbusz Kristóf elérte az Újvilágot és megalapította a Spanyol Birodalmat. Napjainkban Spanyolországnak teljesen más arculata van és akármilyen közhelyesen hangzik, tényleg a Fiesták és fesztiválok országáról van szó. A tavasz végén már kezdenek nyitni a strandok, a vidám hangulat betölti az utcákat és egymást érik a boros fesztiválok.

A mediterrán partvonalon több ezer strand található, a kicsi kavicsos öblöktől a hosszan elnyúló, homokfövényes tengerpartig. Spanyolország legnagyobb élmény- és vidámparkját, amely egyben Dél-Európa legnagyobb élményparkja is egyben, semmiképp nem érdemes kihagyni. A Costa Brava- egy órányira található Barcelonától, a francia határhoz közel és ez az egyik legszínvonalasabb part az országban. Gyönyörű kék vizeivel és hosszú strandjaival egy igazán mesés hely, amely a legjobb választás, ha relaxálni, feltöltődni szeretnénk a nyaralás során. Természetesen rengeteg más gyönyörű part, város található Spanyolországban, ahová érdemes eltölteni néhány napot. Látogasson el a spanyolorszagnyaralas.hu weboldalra és tudjon meg minél többet a témával kapcsolatosan.