Storno biztosítás – Mikor fizet a biztosító?

A storno biztosítás az a biztosítási típus, aminek kapcsán rengeteg kérdés merül fel az emberekben. Sokan ezt a fajta biztosítást nem kötik meg, ami nagy hiba, hisz sosem lehet tudni mit hoz az élet, így érdemes élni a storno biztosítás nyújtotta előnyökkel.

Storno biztosítás – Van, hogy az ember hosszú ideje várt egy utazást, azonban sajnos valamilyen váratlan okból kifolyólag nem tud elutazni. Ez nem csak azt jelenti, hogy lemarad az utazás nyújtotta élményekről, de a kifizetett utazási költségnek is búcsút mondhat. Kivéve abban az esetben, ha kötött storno biztosítást. Viszont fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a storno biztosítás csak nyomós indok esetén térít. Ez azt jelenti, hogy ha a munkáltató nem engedi el szabadságra, az nem minősül biztosítási eseménynek, tehát erre a biztosító nem térít. Abban az esetben, ha a biztosított vagy annak közvetlen hozzátartozója heveny megbetegedésben szenved vagy baleset érte, ami miatt az utazás nem valósulhat meg, akkor a biztosítás térít. Viszont ezeknek az eseteknek az utazásra való jelentkezéskor még nem szabad fennállnia.

A betörés és a komoly elemi kár szintén térít. A storno biztosítást az utazás lefoglalásának napján kell megkötni. Egy-egy utazás meglehetősen drága lehet, azonban, ha nem tud elutazni és az összeg is elveszik az az igazán fájdalmas érzés, így jobb menteni a menthetőt és storno biztosítást kötni. Érdemes az apró betűs részt is alaposan elolvasni és tájékozódni a témában. A storno biztosítás igazán hasznos tud lenni, éppen ezért nem érdemes ezt félvállról venni. Ha szeretne storno biztosítást kötni, akkor érdemes ellátogatni az axa-assistance.hu weboldalra és megtekinteni a részleteket. Érdemes megkötni a storno biztosítást, hisz sosem tudhatja mit tartogat a jövő!