Személyautó akkumulátor nagy választékban

Az akkumulátor az egyik legfontosabb alkatrész az autóban, amely nélkül képtelenség lenne az autóval elindulni. Éppen ezért, ha tönkremegy, akkor mielőbb be kell szerezni egy újat! Manapság a modern gépjárművek tele vannak elektromos berendezésekkel, melyek működtetéséhez szintén akkumulátorra van szükség. Az akkumulátor tehát kettős feladatot lát el az autóban.

Személyautó akkumulátor különlegessége az autóban, hogy kettős feladatot lát el. Egyrészt az akkumulátor tárolja a gépjárműben az energiát. Másrészt a gépjármű elektromos berendezéseit elektromos árammal látja el az akkumulátor. Az akkumulátorban tárolt energia szükséges a riasztó működtetéséhez, a centrálzáras ajtó nyitásához, valamint az autó indításához. Tehát az akkumulátor az autó elengedhetetlen alkatrésze. Viszont felmerül a kérdés, hogy abban az esetben, ha új akkumulátorra van szükség, akkor milyen típust érdemes választani, honnan lehet tudni, hogy a kinézett darab megfelelő. Az akkumulátorokon, illetve a leírásukban jellemzően nagyon sok adat megtalálható, így, ha tud ebben olvasni, akkor nagyon sok hasznos információhoz juthat. Például az Ah jelölés, a névleges kapacitásra utal, tehát mekkora áramfelvétellel bíró berendezés működtethető egy órán át egy teljes mértékben feltöltött akkumulátorral.

Ezenkívül alapvetően kétféle akkumulátort lehet megkülönböztetni, a gondozást igénylő és a gondozás mentes akkumulátorokat. A gondozást igénylő akkumulátorok a régebbi típusú gépjárművekben jellemzők. Ahogy a nevük is mutatja a gyakori kisülés és túltöltés miatt állandó gondozásra van szükségük. A gondozásmentes akkumulátorok esetében nincs szükség sav szint ellenőrzésre vagy desztillált víz utántöltésre. Ezek az akkumulátorok eleve úgy vannak kialakítva, hogy erre ne is legyen lehetőség.