Szemmaszk alkalmazásának alapszabályai

A szemhéjak körüli bőr igazán vékony és érzékeny, aminek oka, hogy a kollagénszálak vékonyabbak, illetve alapvetően nincs lipidréteg ezen a részen szemben az arc többi részével. A szem körüli bőr nap, mint nap komoly terhelésnek van kitéve. Éppen ezért ezen a részen jelennek meg először a ráncok, továbbá az alsó és felső szemhéj ptózisa.

Szemmaszk alkalmazása történhet házi vagy bolti készítményekkel egyaránt, azonban van néhány alapszabály, amelyet érdemes szem előtt tartani. A szemmaszkot logikus módon csukott szemen kell alkalmazni. Ha a puffadás lelohasztása a cél, akkor a keveréket jobb hűtőben tárolni, illetve házi készítmény esetében a legoptimálisabb, ha a komponensek eleve hidegek. A szemmaszk fentléte alatt érdemes ledőlni, pihenni, relaxálni. Így az izmok és a bőr is regenerálódni tudnak. A hatóidő leteltét követően hideg vízzel vagy hideg gabona tejjel célszerű lemosni. A pamutpamacs alkalmazása segítségével ez a folyamat még egyszerűbb lehet. Mindenképp óvatosnak kell lenni, hogy a szemmaszk semmiképp se kerüljön a szembe, mivel irritálhatja a kötőhártyát, illetve a szaruhártyát.

Ha ettől tart, akkor célszerű lehet egy nedves, de kinyomkodott vattakorongot használni a szemmaszkhoz. A maszk alkalmazását követően egy frissítő szemgél tovább erősítheti a hatást. Bármilyen új kozmetikum használ az arcán, különösen a szem környékén, mindenképp ajánlott egy kis részen próbát tartani, hogy kiderüljön kell-e tartani bármiféle irritációtól. Ha nem szeretne bolti terméket használni, akkor az otthon készített szemmaszkok is kiváló alternatívát jelentenek, ráadásul költséghatékony opciónak számítanak. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, illetve minőségi szemmaszkot vásárolna, akkor érdemes ellátogatni a webshop.drhazi.hu weboldalra!