Szilikon zsír vásárlása online

A szilikon sokoldalú polimer, amelyet többek között elasztomerekben, olajokban, zsírokban és tömítőanyagokban használnak. Elsődleges összetevője a szilícium-dioxid – a homok egyik leggyakrabban előforduló formája. Itt van most minden amit tudnia kell a szilikon gyártásáról.

Szilikon zsír minden részlete megtekinthető a szilikon-webaruhaz.hu weboldalon, tehát ha mindent meg szeretne tudni róla vagy szilikon zsírra lenne szüksége, akkor mindenképpen keressen fel minket. A szilikon előállításánál fontos különbséget tenni a szilikon és a szilícium között. A szilícium – „e” nélkül – kémiai elem (Si). A legtöbb elemhez hasonlóan természetesen nem is található meg elszigetelt formájában. A szilikon azonban a polimerek széles csoportjára utal, amelyek sziloxánkötésből állnak (kémiai képlet -Si-O-Si-) és különféle szerves vegyületekkel rendelkeznek. A szilícium-dioxidból történő izolálása az első lépés a szilikon zsír előállításában. Ez úgy történik, hogy nagy mennyiségű kvarchomokot 1800˚C-ig melegítenek. Az eredmény tiszta, izolált szilícium, amelyet hagytak lehűlni, majd finom porrá őröltek.

A szilikon előállításához ezt a finom szilíciumport metil-kloriddal egyesítjük és ismét felmelegítjük. A hő reakciót vált ki a két komponens között, így képződik az úgynevezett metil-klór-szilán. A metil-klór-szilán valójában több vegyületet tartalmazó keverék, amelyek közül a legelterjedtebb a dimetil-diklór-szilán a szilikon fő építőköve. A dimetil-diklór-szilánból a szilikonig történő átjutás komplex desztillációs eljárást igényel, amelyben a metil-klór-szilán különböző komponenseit elválasztják egymástól. Mivel a különböző klór-szilánok forráspontja eltérő, ezt úgy tehetjük meg, hogy a keveréket pontos hőmérsékletek sorozatára melegítjük. Desztillálás után vizet adunk a dimetil-diklór-szilánhoz, ami diszilanolra és sósavra válik szét. Amennyiben többet tudna meg erről keresse fel a szilikon-webaruhaz.hu weboldalt.