Színvonalas autómentés a leggyorsabban!

A vezetés közbeni étkezés a zavart vezetés egyik leggyakoribb formája. A többi veszélyes vezetési magatartás mellett az édesség vagy ital fogyasztása a kormány mögött súlyos biztonsági kockázatot jelent hazánk autópályáin.

Autómentés a nap 24 órájában elérhető bárki számára a 024automentes.hu weboldalon, tehát ha már bekövetkezett a baj, hozzánk forduljon és mi azonnal a segítségére sietünk méghozzá a lehető legkedvezőbb áron. Fontos megérteni a vezetés közbeni étkezéshez kapcsolódó veszélyeket, hogy elkerülje a bajt. Három általános zavaró tényező létezik, amelyek rontják a járművezetők azon képességét, hogy biztonságosan üzemeltessék járműveiket és elkerüljék az ütközéseket: vizuális zavarok akkor fordulnak elő, amikor a járművezető szemét az útról elterelik, hogy egy másik feladat elvégzésére figyeljenek. A kézi zavar megköveteli, hogy a járművezetők vegyék le a kezüket a kormányról. A kognitív zavarok pedig elvonják a vezető figyelmét és összpontosítását a vezetéstől. Ezek a zavarok mindegyike veszélyes, de kombinálva még nagyobb kockázatot jelentenek a vezető, az utasok és a gyalogosok biztonsága szempontjából. Az étkezés közbeni vezetés gyakran magában foglal egy vagy több zavaró kombinációt.

A járművezetőknek az autó üzemeltetése közben ki kell csomagolniuk az élelmiszer csomagolását, szalvétákat kell használniuk, legalább egyik kezükkel kell tartaniuk, fűszereket kell alkalmazniuk és egyéb tevékenységeket végezniük. Ez a vezetés közbeni étkezést különösen veszélyes tevékenységgé teszi. Az italok – különösen a forró italok – kiömlése pedig súlyos károkhoz vezethet. Ha ön is gyakran eszik vezetés közben, és balesetet szenved, hívjon minket, hiszen autómentő csapatunk azonnal a helyszínre siet és a legjobb áron hazaszállítja autóját. Bővebb leírásért és szolgáltatásainkért keresse fel bátran weboldalunkat a 024automentes.hu-t.