Szőnyeg. Talpunk alatti kényelem.

Nincs igazi, meleg otthon szőnyeg nélkül. Minden helyiségben akad olyan rész, ahol a szőnyeg praktikus és mutatós éke lehet a háznak. Konyhában, fürdőszobában, nappaliban, hálószobában. Sőt, még a spájzban is el tudunk képzelni egy rongyszőnyeget, igaz? Egyszerűen imádjuk, és nem bírunk megválni a szőnyegektől.

Az egyik legrégebbi kézműves lakberendezési tárgyaink egyike a szőnyeg.  Használunk szőnyeget a padlóra, de még a falra is. Ez utóbbi egészen bámulatba ejtő és sejtelmes tud lenni, amikor valakinél ilyet látunk. Rengetegféle szőnyeget ismerünk. Kezdve a szennyfogó, lábtörlő szőnyegtől egészen a luxus kategóriás szőnyegekbe tartozó, kézzel szőtt, legdrágább kasmír selyem szőnyegekig. Exkluzív szőnyegeket általában Indiában készítenek. A selyem egy lágy, de mégis erős, gyönyörűen csillogó természetes anyag. A világ legdrágább perzsa szőnyegei százmillió forintot is érhetnek, melyek aranyból és selyemből készülnek. Ha azonban visszatérünk a köznapi átlaghoz, akkor is remek lehetőség van azok számára, akik be szeretnék rendezni új otthonukat és néhány szőnyeggel kívánják otthonossá varázsolni a családi fészket. Milyen szőnyegeket kedvelünk leginkább hazánkban?

Népszerűek a shaggy szőnyegek, amik hosszú szálaikkal és rendkívüli puhaságukkal lopták be magukat a szívünkbe. A shaggy szőnyeg általában 30 mm feletti szálmagasságú. Jelentése szőrös, bolyhos. Ajánlom nappaliba, hálószobába. Gyerekszobába inkább a hagyományos, rövid szálú szőnyeget javasolnám.

Szőnyeg
Szőnyeg

A másik nagyon népszerű szőnyeg a padlószőnyeg. Ezt otthon is és irodákban, edzőtermekben, játszóházakban, stb termekben is kedvelünk. Miért? Mert nagyon könnyen tisztíthatóak, számtalan mintázatban szerezhetőek be, olcsóak, kényelmesek és lerakásuk pofon egyszerű.

Otthonainkban nincs folyosó futószőnyeg nélkül. Igaz? Főleg, ha az jó hosszú. A futószőnyeggel melegséget és harmóniát teremtünk ezekben a házrészekben is. Például ez a bézs, exkluzív, 3 méter hosszúságú szőnyeg egy klasszikusabb otthon folyosóját a nyugalom területévé varázsolja.

Sokan nem tudják elképzelni a konyhába a szőnyeget. Pedig manapság már lehet olyan könnyen tisztítható darabokat kapni, amit gyerekjáték rendben, higiénikusan tartani. Strapabíró anyaguknak köszönhetően nem sínylik meg a gyakori mosást sem és kényelmi szempontból is nagyon barátságos a konyhai szőnyeg.

Összességében elmondható, hogy alapos átgondolást igényel a szőnyegvásárlás. Rengeteg színű és anyagú szőnyeg kapható, minden stílushoz és elképzeléshez igazodó kínálat áll rendelkezésre.