Szorongásos kórképek többfélék lehetnek

A szorongásos kórképekben az a közös, hogy az eltúlzott szorongás hatással van az életminőségre és korlátozza a szabad cselekvést. Ilyen esetekben érdemes a Belvárosi Orvosi Centrumhoz fordulni, ahol a légkör rendkívül barátságos, így nekünk nyugodt körülmények között tárhatja fel félelmeit pszichiáterünk pedig segít abban, hogy kivizsgálja önt és meghatározza a szükséges kezelést is.

A szorongásos kórképek többfélék lehetnek, attól függően, hogy milyen félelmet érez, bénító félelmet, vagy esetleg testi tüneteket is okozó szorongást. Az első szorongás típus a szociális fóbia, amely félelmet jelent a bezártságtól, vagy éppen a nyitott tértől, esetleg a magasságtól. Betegségként ezek kevésbé ismertek, pedig ezek általában szívdobogással, remegéssel, szívdobogással és kipirulással járnak. A megszégyenüléstől való félelem is igen gyakori, amely sajnos gyakran előfordulhat például bemutatkozás esetén, szereplés esetén, illetve egy fontos emberrel való találkozás esetén is.

Egy másik gyakori szorongás típus a pánikbetegség, amelynek nincs kiváltó oka, szinte váratlanul jelentkezhet, viszont komoly tünetekkel jár, ezért először gyakran tűnik szívrohamnak. Mivel ezek a rohamok hirtelen, a semmiből is előjöhetnek, jellemzően kialakulhat a betegségtől való rettegés is. Érdemes tehát pszichiáterhez fordulni, például Dr. Martonosi Anasztáziához ezekkel a betegségekkel, mert a tünetek nem fognak maguktól elmúlni, és a pszichiáter nagyon sokat tud segíteni. Amennyiben többet szeretne megtudni, látogassa fel weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t, ahol több mindent megtudhat a szorongásról és más betegségekről is. Kérdések felmerülése esetén bátran forduljon ügyfélszolgálatunkhoz az info@boc.hu e-mail címen, vagy tárcsázza a +36 30 870 74 27 telefonszámot.