Szövegírásra nem alkalmas minden szövegíró

Lassan elképzelhetetlenné válik, hogy üzlet, szolgáltatás létezhet weboldal nélkül. Nem csak azért, mert így többen megtalálnak egy-egy szolgáltatást és boltot, hanem mert elvárás. A hiteles üzlethez weboldal is tartozik. Weboldalt készíteni pedig elkerülhetetlen szövegírás nélkül.

Sok problémától ment meg bennünket, ha a szövegírás terhét egy jó író leveszi a vállunkról. A legtöbb weboldal tulajdonos nem tud, vagy nem akar írni, ami teljességgel érthető, hiszen neki nem a szövegírás a dolga. Kivéve persze, ha pont szövegírói szolgáltatás a terméke, mint például a szovegem.com, ahol széles skálájú szövegírási választékot kínálnak.

Mindamellett, hogy sok tapasztalattal a háta mögött fogalmazza meg a szövegeit, rendelkezik azokkal a pszichológiai képességekkel, készségekkel, melyekkel rendelkezni kell ahhoz, hogy az ember el tudja adni az eladandót.

Az online üzleti világban szöveget írni nem elég. Olyan textust kell alkotni, mellyel a látogatók minél nagyobb számban vásárlóvá konvertálódnak, illetve a keresőmotoroknak is megfelelő, releváns szöveget kell prezentálni. Evidens, hogy nem lehet minden vásárló kedvére tenni, hiszen nem valószínű, hogy a szövegstílus mindenkinek tetszik: nem vagyunk egyformák.

A szövegíró tisztában kell legyen a célcsoporttal, hiszen nem írhat, szólíthat meg különböző jellegekkel, attitűdökkel bíró célcsoportot azonos szövegkörnyezettel. Máshogyan kell írni egy idősebbnek, és más szöveggel kell hódítani a fiataloknál. Ismerni kell szlengeket, szófordulatokat, és jó, ha tisztában van divatos akármikkel.

A termék, szolgáltatás ismerete is elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy hiteles, stílusos és az üzlethez kötődő szöveg készüljön. Az iromány optimalizálása is nagyon fontos, hiszen kulcsszavak használata nélkül a keresőmotorok úgy elrohannak a lap mellett, mint éhes kutya a virágbolt mellett – és bizony, ha a tartalom, illetve azok összefüggései nincsenek rendben, akkor csak egy lábemelés erejéig állnak meg, különben rá sem ugatnak…

Tudni kell, hogy a leendő vásárló milyen problémával küzd, és arra úgy megfogalmazni a megoldást, hogy egy tapottat se menjen tovább.

Ha olyan szövegírót keres, aki rendelkezik mindazon tudással, képességgel, ösztönnel, mellyel egy jó munkaírónak, szóművesnek rendelkeznie kell, keresse fel a szovegem.com-ot!