Tavaszi úticélok szerte Európában

Ahogy beköszönt a jó idő, jellemzően az utazó kedv is megnövekszik. Ha egy kellemes kiruccanásra vágyunk és szeretnénk a napsütésben sétálni, akkor érdemes ellátogatni Európa közeli nagyvárosaiba, melyek nem csak új élményeket nyújtanak számunkra, hanem fel is frissítenek.

Tavaszi úticélok közül nem hagyhatjuk ki a száz torony városát, azaz Prágát, mely valóságos ékszerdoboz. A sört kedvelő emberek számára Prága kész mennyország. A város jelentős nevezetességei gyakorlatilag egykupacon vannak, ezért autó bérlésre sincs feltétlenül szükség, akár gyalogosan is bejárható a város történelmi része és a közeli látványosságok. Összességében tömeg közlekedést sem kell használnunk. Akár egy haverokkal lazulós sörözős hétvégére vágyunk, akár egy párosan andalgós romantikus hétvégére vágyunk, Prága tökéletes helyszín. Nem csak Prága, hanem Róma is a közeli úticélok közé tartozik, pláne, ha repülővel utazunk. A történelem szerelmesei számára Róma kihagyhatatlan úti cél. A Vatikán mellett olyan látnivalók találhatók itt, mint a Trevi-kút, a Colosseum, a Spanyol-lépcső és a Pantheon.

London a távolabbi úticélok közé tartozik, viszont mindenképp megéri ide is ellátogatni. Az Egyesült Királyság fővárosa több szempontból is különleges. A modern épületek és a régmúlt emlékei tökéletesen megférnek egymás mellett. A Westminster apátság, a Big Ben, a London Eye és a Tower Bridge egyaránt olyan látnivalók, melyeket érdemes megtekinteni. Ha csak a közelbe szeretnénk elutazni, akkor mindenképp érdemes ellátogatni Bécsbe, ahol olyan jelentős turisztikai helyeket célszerű felkeresni, mint a Schönbrunni kastély. Összességében bármerre vezet utunk, az utasbiztosítás megkötéséről nem szabad megfeledkezni, melynek kapcsán az axa-assistance.hu weboldalon érhet el bővebb információkat!