Tehénistálló beszerzése egyszerűen

Járt már valaha egy farmon, és azon töprengett, miért vannak a tejelő tehenek az istállóban, és nem kint a legelőn? Nincs egyedül, ez a kérdés gyakran felmerül. És őszintén szólva, ennek jó néhány oka van. Hadd magyarázzuk el.

Tehénistálló vár mindenkit a gravetti.hu weboldalon, tehát nincs más hátra mint felkeresni weboldalunkat ha ön is tehénistállót keres, hiszen a legjobb építményeket találja meg méghozzá kedvezményes áron. Hazánkban intenzíven forró nyarak és nagyon kemény telek lehetnek. A tehenek nem szeretik a szélsőséges meleget nyáron és a szelet télen. Istállóban tartjuk őket, hogy megfelelő hőmérsékletűek legyenek, így elzárja őket a széltől, és nem süt a nap a hátukra. Ha már a napról beszélünk, tudta, hogy a tehenek leéghetnek? Még nem találkoztunk olyan tehénnel, aki naptejjel kenhető lett volna, ezért tartunk tetőt a fejünk felett, hogy megvédjük őket a napsugaraktól. A nyári melegben a tehenek általában megtalálják a leghűvösebb helyet, ahol fekhetnek vagy állhatnak, és mindannyian összegyűlnek, mert társasági állatok. Ha ezt teszik kint a napon, több testhőt termelnek, és melegebbek maradnak, de mivel tehenek, nem tudják, hogy ezt teszik. Csak annyit tudnak, hogy valamivel hűvösebb helyet találtak, és a csorda többi tagjának közelében akarnak lenni.

Az istállókban ventilátorok működtetésével tudjuk végig egyenletesen tartani a hőmérsékletet, amikor a külső hőmérséklet elér egy bizonyos pontot. Azt is pontosan tudjuk, mit esznek, mivel minden nap kiegyensúlyozott étrendet biztosítunk. A teljes vegyes takarmány vagy a tehén rakott takarmánya tartalmazza azt a kukoricát, babot, szénát, vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekre a teheneknek szüksége van a teljes értékű tej előállításához. Ha kint vannak a legelőn, nem tudnánk, mit és mennyit ettek, és előfordulhat, hogy nem kapnak fontos tápanyagokat. További részletekért és tehénistálló rendelésért megéri benézni a gravetti.hu-ra.