Terhességi kalkulátor online

A terhesség olyan kifejezés, amelyet a nő állapotának leírására használnak egy olyan időszakban (9 hónap), amelynek során egy vagy több utód fejlődik ki a nő testében. A szülés általában körülbelül 38 héttel a fogantatás után, vagy körülbelül 40 héttel az utolsó menstruáció után következik be. Az Egészségügyi Világszervezet meghatározza, hogy a normális terhesség időtartama 37 és 42 hét között van.

Terhességi kalkulátor várja önt is a foglaljorvost.hu weboldalon, ezért nem kell mást tennie, mint benézni hozzánk és itt mindent megtalál ami a kalkulátorral kapcsolatos. Egy személy első időpontja során az orvos általában megad egy becsült dátumot (szonogram alapján), amikor a gyermek születik, vagy megadja annak esedékességét. Alternatív megoldásként az esedékességet felbecsülhetjük egy személy utolsó menstruációja alapján is. Míg az esedékesség felbecsülhető, a terhesség tényleges hossza különböző tényezőktől függ, ideértve az életkort, az előző terhességek hosszát és az anya születéskor mért súlyát. Tanulmányok kimutatták, hogy a születések kevesebb, mint 4% -a fordul elő a pontos esedékesség napján, 60% -a az esedékesség napjától számított egy héten belül, és csaknem 90% -a az esedékességtől számított két héten belül következik be.

Bár eléggé biztosak lehetünk abban, hogy egy személy gyermeke az esedékességtől számított körülbelül két héten belül megszületik, jelenleg nem lehet pontosan megjósolni a születés pontos napját. A terhesség akár terhességi tesztek segítségével is kimutatható, akár úgy, hogy maga a nő számos tünetet észlel, beleértve a kimaradt menstruációt, a megnövekedett testhőmérsékletet, a fáradtságot, az émelygést és a fokozott vizelés gyakoriságát. Ha terhességi kalkulátorunkat venné igénybe, nézzen be a foglaljorvost.hu weboldalra.