Török nyaralás, a kettősség tökéletes ötvözete

Törökország az egyik legnépszerűbb úti cél, úgy is mondhatnánk, hogy egyszer az életben mindenkinek érdemes ide ellátogatni. Talán pont azért olyan vonzó úti cél Törökország, mert számtalan téren megvan benne a kettősség.

Török nyaralás – Törökország a kettősség országa, ez pedig már a fekvésén is megmutatkozik, hisz egy része az európai kontinensen fekszik, míg másik része Ázsiában. Az országban egyaránt megtalálható a síkság, valamint a hegységek. A kettősség megfigyelhető az időjárásban is. A sík területeken 30 Celsius fok a jellemző nyáron, de a tengerparti részeken a 40 fok sem ritka. Ezeken a részeken télen sincs itt hideg. Ellenben a hegyek közt, ahol télen a hőmérő mínusz 25 Celsius fokot mutat.  Ugyanakkor a korábban emlegetett kettősség a vallásra is igaz, hisz itt a keresztény és iszlám vallás jól megfér egymás mellett, a turisták előszeretettel érkeznek ide a világ különböző pontjairól, hogy megtekintsék a különféle látványosságokat, ugyanis Törökország bővelkedik ezekben. Isztambult, az egykori Konstantinápolyt, mindenképp érdemes megtekinteni, hisz maga a megtestesült történelem!

Előre figyelmeztetünk mindenkit, hogy aki fogyókúrázni akar, az ne Törökországot válassza úticélnak, ugyanis a török konyha fenséges, ráadásul az adagokkal sem bánnak csínján. Tökéletes úti cél mindazok számára, akik szeretik a hasukat. Ha pedig már az ételeket említjük, akkor nem maradhat ki a török bazár sem, ami a nagyobb városokban, mint például Isztambulban, több kilométer hosszú. Itt mindenféle terméket lehet vásárolni, így mi semmiképp sem hagynánk ki, Ön se tegye! Törökországba utazni mindenképp élmény! Látogasson el az invia.hu weboldalra, tekintse meg az ajánlatokat és foglalja le még ma törökországi utazását!