Tunézia nyaralás – Mit érdemes tudni róla?

Ha az ember Tunéziába készül, akkor pár dolgot érdemes szem előtt tartani. Érdemes tájékozódni, hogy a nyaralás valóban nyaralás legyen, ne pedig kínlódás.

Tunézia nyaralás – Mi mindenkinek azt javasoljuk, hogy járjon nyitott szemmel, próbáljon ki új dolgokat, új úticélokat, egy szóval legyen nyitott a világra, azonban mindenképp tájékozódjon és próbáljon meg minél többet kideríteni úticéljáról. Nem minden országban olyanok a körülmények, mint nálunk, ebből pedig komoly meglepetések lehetnek, olykor nem a kellemes fajtából. Tunéziában az egészségügyi ellátás jónak mondható, a környékbeli országokhoz képest kiemelkedő. Az országnak nagyon fontos a turizmus, így mindenképp igyekeznek megakadályozni a járványok terjedését. Amit pedig nem lehet elégszer hangsúlyozni, az a víz, pontosabban az ottani víz, amiből jobb nem inni, mivel vírussal fertőzött, amihez a helyiek szervezete már hozzászokott, viszont a turisták borzalmas hasmenésben szenvednek miatta, ha isznak belőle. Érdemes vinni magunkkal széntablettát és bélflórát támogató gyógyszert, valamint csak és kizárólag palackozott vizet inni.

Tunézia nyaralás
Tunézia nyaralás

Nem is a hotelek ételeivel és italaival van a gond, sokkal inkább az utcai árusok és a hotelen kívüli étkezések kockázatosak. A nyers gyümölcsökkel és zöldségekkel is vigyázni kell, mivel valószínűleg folyó vízzel mosták meg őket. A magyar csodaszer nagy segítségünkre lehet, egy kupica pálinka este és reggel kiválóan fertőtleníti a gyomrot. A közbiztonságra kiemelten ügyelnek a hatóságok, így ne csodálkozzunk, hogy ha lovas járőrökkel találkozunk. A turistaközpontok közelében a hadsereg és a Nemzeti Gárda is jelen van. Tunéziába érdemes utazási iroda szervezésében utazni, mi ehhez az invia.hu weboldalt ajánljuk!